Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Hat jel, hogy amit érzel, minden, csak nem szerelem

Hat jel, hogy amit érzel, minden, csak nem szerelem

Rózsaszín köd, és ami mögötte van

Véget ért a nyár, s Imola arra tért vissza az iskolába, hogy minden osztálytársa párra talált. A nőfaló új skalpot gyűjtött be, padtársa az ő egykori titkos szerelmével keveredett romantikus viszonyba, míg legjobb barátnője egy felsőbb éves fiúval várta a tantermük előtt kézen fogva.

– Hát te nem cserkésztél be senkit a nyaralás alatt? – kacsintott rá a lány, mire ő bosszús képet vágva fordított hátat. A folyosón masírozó gólyákat leste, hátha lát egy ismerős arcot, de senkiben sem fedezte fel rég látott ismerősét. A következő pillanatban viszont megrázkódott, mintha villámcsapás érte volna: egy fiú haladt el előtte, magas, kék szemű, szőke, mint a mesében. Imola érezte, már látta valahol, legmélyebb álmaiban, s amikor a herceg kedvesen mosolygott felé hirtelen jött zavarát látva, ő remegő kézzel kapott a szívéhez, hogy Cupido nyilát kirántsa belőle.

Imola büszkén mesélte barátnőjének: végre ő is szerelmes! Ha tudta volna, hogy érzései messze esnek ettől, bizonyára nem dicsekedik vele. De mégis miből jöhetne rá, hogy saját magát is ámítja?

ijlo zavaró

Meglátni és megszeretni

A fiút életében először látta, akkor is csak egy pillanatra. Jóképűnek találta, ez tény, viszont ez vajmi kevés ahhoz, hogy azt mondhassa: őrülten szerelmes. Hiába gondolja mosolyából, hogy a világ legudvariasabb, legkedvesebb sráca, csak rávetíti ezen tulajdonságokat. Legfeljebb érdeklődését keltheti fel a külső iránti vonzalom, ám érzéseit a mögöttes tartalom mélyítheti el. Egy beszélgetés, közös élmények – amikor már nem egy arcot imád, hanem magát az embert.

l s

Két tűz között

Nehéz helyzetbe kerül az, aki két személybe habarodik bele egyazon időben. Ketten varázsolták el, és nem tudja, kit válasszon. Melyikük a Nagy Ő? Kiábrándító a válasz: egyik sem. Ha valamelyiket igazán szeretné, nem szeretné mellette a másikat. Ezért egyikük iránt sem szerelmet érez, hanem csak szimpátiát. Persze ha választ a kettőből, és csak arra az egyre koncentrál, még megeshet bármi – bár valószínűbb, hogy egy nevető harmadik felbukkanása lesz a döntő.

„Szép a vállad, ráborulhatok?”

A szakításnak különböző fázisai vannak: lányoknál napokig tartó zokogás, a volt barát követése, fiúknál bulizás ezerrel – az utolsó stádium azonban mindkét nemnél megegyezik. Ez a felejtés, egy másik szerelemmel. Hirtelen betoppan az életükbe valaki, aki egy fokkal szebb az ördögnél, kedves, és mindenben az ellentéte az exnek – hát nem ő a tökéletes szerelem? Másnak biztosan. Ezúttal viszont ezek a váratlan fellángolások csak gyógyírnek kellenek, vigasznak. Pár hét után pedig menesztik őket a „Maradjunk csak barátok”-szöveggel. Nem, ez nagyon nem szerelem.

páross jó

Ha nincs ló, jó a szamár is

Pedig ez a kedves vigasztaló úgy hasonlít az exemre. Ugyanaz a szem, ugyanaz a felzselézett haj, és még focizik is, mint a volt kedvesem – erősködsz érzéseid őszintesége mellett. A szakítást követő gyors párválasztásnak ez a másik hátulütője: amikor még nem felejtette el az ember előző párját, s őt keresi mindenkiben. Aztán talál valakit, akiben felfedezi. Biztos, hogy önmagáért szereti ezt a hasonmást?

Lelki társak

– Annyira szeretlek! – sóhajtott fel a fiú, majd csókot lehelt a poszterről mosolygó énekesnő szájára. A téves szerelmek legtipikusabb példája ez. Amikor a kamaszt sosem tapasztalt érzés keríti hatalmába. Vele álmodik, már ha képes elaludni, annyira felkavarja, és mindent képes lenne megtenni, hogy találkozhasson az imádottal. Korábbi írásomban taglaltam ezt a témát, a cikkben bemutatott pár történet a tökéletes példa rá, hogy egy sztár iránti szerelem nem szerelem. Mindenki máshogy éli meg: ki ártatlanul rajong, gyönyörködve egy poszterben, ki pedig éhes vad módjára ered a híresség nyomába.

Ne siettesd a szerelmet, s ne generálj magadnak az újdonsült párokra irigykedve. A mindent elsöprő, nagy szerelem hívás nélkül kopogtat – te pedig gondolkodás nélkül nyitsz majd neki ajtót, jól tudva, hogy ő az.

lufi

– Segítsünk, Imola? – pillantottak osztálytársai a mellkasát tapogató lányra.

– Csak a szerelem… Ámor engem is eltalált – lehelte, továbbra is azzal bajlódva, hogy megszabadítsa szívét a szerelem nyilától.

– Azt meghiszem – nevetett rá egy fiú – de úgy látom, az eszedet is elvette. Mi lenne, ha végre  kiszednéd azt a blúzodba akadt fenyőágacskát?

Meglátni és megszeretni
Mit gondolsz, amit te érzel, az szerelem?

Szöveg: Fekete Fanni

Képek:itsfunny.net, weheartit

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share