Hat lány, aki gimisként lett milliomos

Rovat

Megosztás

Méghogy csak az örökösnők dúskálhatnak a pénzben tizenéves korukban? Tévedés! Ez a hat lány önerőből, gimnáziumi évei alatt tett szert a mesés gazdagságra.

1. Ashley Qualls

Entry-10.-Ashley-Qualls

Amivel meggazdagodott: egy honlap

Ahány évesen meggazdagodott: 14

Ashley 14 évesen alapított egy Whateverlife nevű oldalt, ami hatalmas siker lett: felhasználói oktatóanyagot tölthettek le arról, hogyan szerkesszék meg Myspace oldaluk ( a kétezres évek Facebookja) design-ját. Ashley nemcsak nekik, hanem mindenkinek szánta honlapját, ami a hasznos információk mellett vicces dolgokkal is szolgál. Oldalát havonta hétmillióan nézték. Bár kapott egy ajánlatot- 1, 5 millió dollárért megvásárolták volna a Whateverlife-ot- ő visszautasította. Más utat választott: Az oldalon megjelent hirdetésekből gazdagodott meg.

2. Juliette Brindak

Brindak sitting

Amivel meggazdagodott: weboldal

Ahány évesen meggazdagodott: 16

Juliette a magányos lányok megmentőjeként is aposztrofálható. A fiatal lány ugyanis nekik indított egy honlapot 16 esztendősen Miss O and Friends néven, amit havonta 10 millióan látogatnak meg. 2011-ben a harmadik legnagyobb lányoknak szóló oldal lett. A kamaszokat játékok, üzenőfal, s zene várja. Értéke 15 millió dollár. Oldalát saját rajzai díszítik: öt lány, akiket Cool Girlnek nevez, s akiket már 10 éves korában megtervezett. A Miss O and Friends létrehozásában grafikus édesanyja és üzleti életben dolgozó édesapja is sokat segített.

3. Diane Keng

SCU2

Amivel meggazdagodott: közösségi oldal Ahány évesen meggazdagodott: 18

Végzős diák volt, amikor egyik barátjával útjára indította a MyWeboo-t, ami közösségi oldalainkat segít összehangolni. Felhasználói bármit megoszthatnak egymással. Diane nem gondolja úgy, hogy fiatal kora hátrány lett volna: mindig pozitívan áll hozzá a kihívásokhoz.

” Szerintem a vállalkozásnak nincs korhatára”- mondta. A lány ma 23 éves, és azt tanítja a tiniknek, hogyan hozhatnak létre egy sikeres vállalkozást. Az ő tippje- talán meglepő lesz- a korán kelés. Elvégre ő is aranyat lelt.

4. Maddie Bradshaw

176448_10150100076120912_834688_o

Amivel meggazdagodott: ékszerkészítés

Ahány évesen meggazdagodott: 13

Havonta 60 ezer nyakláncot ad el Maddie, az m3 girls designs márka alapítója. Különleges nyakláncok ezek, kupakokból készültek. Az ötlet 10 éves korában jött. Valami egyedivel akarta feldíszíteni iskolai szekrényét. A Coca-Colánál dolgozó nagybátyja ötven kupakot adott neki, amiket mágnessel látott el. Barátainak nagyon tetszett, és ők is kértek belőle. Később szintén kupakokból nyakláncokat készített, amelyek 2 óra leforgása alatt gazdára találtak.

Maddie a következőt tanácsolja kortársainak: ” Kövessétek a szenvedélyeiteket. Ha van egy jó ötletetek, más is szeretni fogja.”

5.-6. Julianne Goldmark és Emily Matson

404798_10150575781249374_710319123_n

Amivel meggazdagodtak: divatmárka

Ahány évesen meggazdagodtak: 14

Eredetileg szórakozásból kezdtek 14 éves korukban hajbavalókat gyártani a lányok Julianne hálószobájában.  Ismerőseik csak mosolyogtak rajtuk, azt gondolva, egyszerű hobbiról van szó. Ehhez képest később boltot nyitottak Los Angelesben, majd a Marie Claire magazin is bemutatta egyik terméküket. Ezt követően honlapot is létrehoztak cégüknek. Az Emi-Jaynek, ami 2012-ben 5 millió dolláros bevételt hozott,  ma 25 alkalmazottja van. Hajbavalókon kívül forgalmaznak ékszereket s pólókat is, amit Jessica Alba is szívesen visel. Különleges masnijaikkal nem csupán pénzt keresnek, de jótékonykodnak is: egy kórházat támogat a két barátnő.

Kamasz milliomosok
Neked van olyan hobbid, amivel sok pénzt tudnál keresni?

(Fotók: Facebook,Twitter, magazine.wustl.edu,businessmba.org)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta