Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Ez az igazi szerelem! Hattyú szerelem

Ez az igazi szerelem! Hattyú szerelem

A hattyúk az örök szerelem jelképei. Ezek a madarak egy életre választanak maguknak társat, ha pedig egyszer elveszítik párjukat, onnantól kezdve egyedül élik tovább életüket. Az állatvilágban nem sok olyan hűséges állat van, mint ez a madár.

A hattyú a görög mitológiában is sokszor feltűnik, Apollón isten jelképeként, vagy, amikor Zeusz hattyúként csábítja el Lédát, aki hattyútojásban hozza világra Szép Helénát.

Zeusz ( hattyú képében) és Léda

Zeusz ( hattyú képében) és Léda

 

Nem véletlenül tartják a világ egyik legszebb madarának, hiszen nagyon kecses a tartása és a mozgása. Ha összebújnak párjukkal, nyakuk egy nagy szívet formál, de sokszor teljesen körbefonják egymást. A hattyúpárok a téli hónapokban járják nászukat, majd a tojó márciustól júniusig költi 6-8 tojását, miközben a hím hűségesen segíti őt mindenben.

800px-Mozzercork_-_Heart_by

 

hattyu2

 

hattyu_1

Megesik, hogy egy-egy madár furcsa párt választ magának. Németország két ilyennel is büszkélkedhet.

Egyikük Schwani, aki egy Vetel nevű német kisváros egyik hoteléhez tartozik. Szerelme egy nagy kék traktor, ami mellől a madár többnyire el sem mozdul, ha pedig mégis kénytelen munkába engedni szerelmét, arra a kis időre talál magának egy másik monstrumot pihenni.

Schon wieder kuriose Schwanenliebe: Für Traktor entflammt

A másik szerelmes madár a fekete tollazatú Petra, akinek párja egy hattyút formáló vízibicikli, amit képes bárkitől hűségesen megvédeni.

Trauerschwan in Tretboot verliebt

A különleges pároktól eltekintve a hattyúk azon kevés állat közé tartoznak, akik egy életre választanak maguknak párt a saját fajtájukból. Bármi történhet, sosem hagyják el egymást, óvják és segítik a másikat. A világ legszerelmesebb állatai és nem véletlen, hogy a hattyú az örök szerelem jelképe is.

Megirigyelted őket? Találd meg a párod Te is a Szerelempartyn!

Középsuli.hu Szerelemparty: Február 14. 18:00,  Gödör Klub, Király utca 8-10., 1061

Fotók: tumblr, spiegelonline,kepguru,sikerado,borostyan.net