Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Házi nyúlra nem lövünk, avagy miért ne gyere össze egy osztálytársaddal!

Házi nyúlra nem lövünk, avagy miért ne gyere össze egy osztálytársaddal!

Örök kérdés, hogy lövünk-e arra a bizonyos házi nyúlra vagy hagyjuk, hogy élje szépen a világát. Avagy randizzunk-e olyasvalakivel, akivel szinte mindennap találkozunk vagy kíméljük meg magunkat minden ezzel járó esetleges kellemetlenségtől?

A kérdést a napokban bedobtam egy baráti társaságban, akik eléggé amellett voltak, hogy osztálytárssal összejönni nem a legszerencsésebb dolog.

 

De miért is nem? Titeket kérdeztünk!

A túl sok együtt töltött idő

Liza szerint az elején még működhet is dolog, de aztán a rengeteg együtt töltött óra egy idő után feszélyezheti a párokat, fojtogatónak találhatják a légkört, melyből aztán szabadulni akarnak. Igaz is, hiszen nemcsak délután és hétvégén lógtok együtt, hanem iskolaidőben is minden percben látjátok egymást, ami tényleg idegesítő lehet néhány hónap után, akármennyire is odavoltatok egymásért a kezdetekkor.

Fotó: Washington Time

A “mi lesz, ha szakítunk?” kérdéskör

Balázs nem is annyira magán a kapcsolaton, hanem inkább azon aggódik, mi lesz, ha annak egyszer vége szakad. Hiszen az exeddel minden egyes nap, mikor suli van, találkozni fogsz! Ez amellett, hogy több kellemetlen szitut is eredményez, a továbblépésben is gátol, hiszen a valós személyét nem tilthatod csak le egyetlen kattintással, mint mondjuk az Instagram profilját.

Fotó: medium.com

A zöld szemű szörny esete

Barbi a féltékenységet tartja a legvisszatartóbb erőnek, amiért nem randizik osztálytárssal. Persze elismeri, hogy a féltékenységi ráta egyénfüggő, így akit ez az érzelem kevésbé érint, figyelmen kívül is hagyhatja. Ám a hozzá hasonló, féltékeny típusú emberek már attól is idegesek lehetnek, ha a szerelmükkel mondjuk csoportbontásban van az órájuk, vagy a legdögösebb osztálytárssal kell csoportfeladatot megoldania a párjuknak. Mindez sem a párkapcsolatra, sem a tanulmányi eredményekre nem lesz jó hatással.

Fotó: The Independent

A többiek véleménye

Martin úgy véli, egy kapcsolatot nagyon befolyásolni tud, hogy a közvetlen környezet, mit gondol a kapcsolatban lévőkről. Ha egy osztálytársaddal jössz össze, az előbb vagy utóbb, de kiderül és biztos lehetsz benne, hogy mindenkinek lesz róla véleménye! Ha te azon szerencsések közé tartozol, aki tényleg rá se hederít a közösség véleményére, gratulálunk, de a legtöbben bizony nagyon is odafigyelünk a körülöttünk lévők visszajelzéseire. És ha ez a visszajelzés azoktól az emberektől jön, akikkel hétfőtől péntekig egy terembe vagy zárva, akkor az ő véleményük elég fajsúlyos lehet.

Fotó: Notable Life

Házi nyúlra nem lövünk, avagy miért ne gyere össze egy osztálytársaddal!
Ti összejönnétek az osztálytársatokkal?

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share