Hét probléma, amikkel tizenévesen szembesülsz

Rovat

Megosztás

Kamaszkorból visszatekintve oly gondtalannak tűnik a gyermekkor. Nyugi, felnőttkorból visszatekintve ez a gondtalannak tűnő múlt idő ugyanúgy érvényes lesz a kamaszkorra is. De vajon mik azok a problémák, melyek  a kamaszkorban nehezítik éltünket? Ezeket szedtük mi most össze nektek! 🙂

Szőrösödsz és nősz ott, ahol az idősebbek már szőrösek és nagyok

A fiúkon megjelenik az első bajusz, mely gyakran elég sok csúfolódásra ad okot. Lányoknál inkább ciki, amikor az első hónaljszőrök kunkorodnak, fiúknál már nem annyira. Mikor kezdjünk borotválkozni? Ez is kérdéses ebben az időszakban. Amit pedig mindenki utál, megindul az intenzívebb izzadás. Ha lecsukod a karjaid, tényleg eltakarod, de el kell, hogy keserítsünk: ettől a mozdulattól háromszor nagyobb lesz a pisztolytáska.

Az utolsó busz olyan korán jár

Végre sikerült hosszas, hónapokig tartó küzdelem, könyörgés, alkudozás után rávenni a szüleidet, hogy elmehess a haverokkal bulizni, akiket már két éve elengednek a szüleik. Egy kritérium van persze: az utolsó busszal(villamossal/metróval) gyere haza! Nem tudom, hogy ki hol lakik, mennyire későn megy náluk az utolsó busz, de a miénk indulási ideje 22:40 volt, szóval érdemes volt már öt, vagy hat óra körül nekivágni az „éjszakának”, ha több időt szerettünk volna eltölteni egymással.

2048x2048

Csókos probléma

A tizenkettedik életév után (előtt?körül?) lassan elkezdenek legyeskedni a lányok körül a fiúk. Ha kölcsönös a szimpátia, megfelelő ütemben halad az udvarlás, akkor kialakulhat az első kapcsolat is. Ismerkedés, rengeteg beszélgetés, a témák boncolgatása kicsit pironkodva jellemzi e kor párkapcsolatait. Az első érintések után eljön az első kézfogás, majd az első szemérmes puszi, ami után a következő lépés már a csók, mely jelentős stresszfaktort nyújt e korosztálynak. Hogyan kell? Meddig kell? Jól csinálom-e majd? Nem fogok-e elrontani valamit, ami miatt elhagy a párom? Nem kell ezt túl stresszelni, mert, ha tényleg megvan köztetek az összhang, annyira egymásra hangolódtok majd, hogy abba sem akarjátok hagyni a másik csókolását.

A haverodnak csaja lesz és te lecsúszol az elsőről a második helyre

Minden délután együtt lógtatok: egy kis görkori, foci, kosár, utána még be is ültetek valahová, aztán egyszer csak jön egy gyönyörű démon, aki elragadja tőled legjobb barátodat. Sajnos ezzel a lehetőséggel számolni kell, hogy előbb vagy utóbb bekövetkezik. Ha elég erős a barátságotok, akkor biztos nem lesz semmi gond abból, ha kevesebbet találkoztok, akkor is ugyanolyan jó barátok lesztek. Kicsit kevesebbet jöttök-mentek együtt, de megjelennek új témák is köztetek. Megbeszélhetitek a haverod lánnyal kapcsolatos tapasztalatait, így is mehettek együtt sok helyre, de még jobb, ha te is találsz egy lányt, mert akkor négyesben nyomulhattok, ami számos új lehetőséget nyit meg előttetek.

A barátnőd flörtöl a pasiddal, sőt még lenyúlni is megpróbálja

Ebben az időszakban tombolnak a hormonok. Nagyon jóban vagytok a barátnőddel és felettébb szeretitek is egymást, de, ha neked összejön egy pasi, ráadásul ő hosszú idő óta hiába próbálkozik, az nagy csorbát tud ejteni az önbizalmán. Mit csinál egy önbizalomhiányban szenvedő nő? Bizonyítani akar. Igen, néha akár a te károdon is teheti mindezt. Flörtöl a pasiddal, megsimogatja, kacérkodik vele, hogy érezze ő is számít, és egy fikarcnyit sem rosszabb csaj nálad. Nem számít neki, hogy barátnők vagytok. Megeshet, hogy féltékeny, irigy rád. Lehet, hogy tényleg szeret, és nem ellened szól az, amit tesz, de ez ilyenkor kit vigasztal? Csúnya dolog nagyon.

071315_RPL_HitsOnYourMan-1-710x431

Mi legyen a szüzességgel?

Sokan már tizenévesen elveszítik a szüzességüket. A fiúk nagy része igen büszke is rá, sőt gyakori jelenség náluk, hogy a kis szűz havert állandóan szekálják amiatt, hogy ő még nem esett át az első aktuson. Több cikkünk született már ebben a témában, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez nem egy verseny! Lányoknál pedig sokszor kifejezetten ciki, ha nagyon korán élitek át az első együttlétet. Sokan megbánják, ha elsietik.

El kell döntened, mi leszel ha nagy leszel

Harmadikban már faktot kell választani, negyedikben pedig leadni a jelentkezésed, amennyiben tovább szeretnél tanulni. Hová add be? Mi az, ami valóban érdekel téged? Biztos hogy ez az a szakma, amit egész életedben végig tudnál vinni? Valóban nem egyszerű dolog. Ha nagyon bizonytalan vagy, dolgozz egy évet, láss világot és keress ott pénzt. Hidd el, azzal az egy évvel semmit nem veszítesz, csak nyersz!

Hét probléma, amikkel tizenévesen szembesülsz
Sok gondod van tiniként?

 

 

 

Foto: magicalexperiments.com, wallpaperscraft.com, cdn3.gurl.com/wp-content, quickmeme.com,

putawedgeinitblogs.files.wordpress.com, s3.argim.net, worldmomsblog.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta