Hiába járunk, nem vállal fel!

Rovat

Megosztás

Lehet szerelmes egy rosszfiú, vagy csak a bolondját járatja a lányokkal?

Paula először randevúzott Olivérrel. Meglepetésként érte, hogy megzabolázhatatlan, gyengéd érzelmeit addig jól titkoló osztálytársa közeledni kezdett felé, de boldogan mondott igent a meghívásra. Kéz a kézben sétálgattak a plázában, hogy aztán betérjenek egy fagyizóba. Minden adott volt egy kellemes délutánhoz, míg meg nem megpillantották két osztálytársukat. Olivér villám módra engedte el a lány kezét.

– Hát ti mit csináltok? – nevetett rájuk Bende.

– Semmit. Én csak fagyizni jöttem. Hogy Paula mit csinál, azt nem tudom – hadarta Olivér, távolabb lépve tőle. Akár azt is mondhatta volna: Nem ismerlek.

De ha ennyire szégyelli, hogy randevúztak, miért hívta el?!

Nem macsó, de legalább olyan veszélyes

A fentebb elmesélt történet a Középsuli sorozat 24. epizódjának egyik kényes jelenete. Olivérnek, a rosszfiúnak mindeddig nem volt barátnője. Ellentétben barátjával, a macsó Bendével, aki naponta váltogatja partnereit (igaz, most megállapodni látszik Barbi mellett), neki betörhetetlensége adja vonzerejét. Ő a magányos farkas, az osztály mókamestere, aki ugyan nem esik szerelembe!

Ez azonban csak a felszín. Mint a korábbi részekből kiderült, Olivérnek is tetszett már valaki (Kováts Vera énekesnőbe habarodott bele), de még őt sem hívta el randizni. Az egzotikus szépségű Paula iránt azonban – akit régóta ismer és szimpatikusnak tart – többet érezhet. Valószínű most is abban reménykedett, hogy kettejük titka marad a találka, s nem szenved csorbát gondosan felépített imidzse. Mikor váratlanul találkoztak Bendével és Barbival, próbálta menteni, ami menthető, hiába. Lebukott. A rosszfiú szerelmes!

raula l

Veszélyes fiútípus példánya Olivér. Majdnem olyan veszélyes, mint a szívtörő macsók. Könnyen beléhabarodnak az ilyen srácokba a lányok – mert helyesek, vagányak, viccesek… – de várhatnak érzelmeik viszonzására. Ezek a fiúk egyelőre fontosabbnak tartják, hogy a keménység látszatát őrizzék barátaik, a haverok, a macsók előtt. Ennek oka, hogy még éretlenek egy kapcsolatra. Ha viszont eltalálja őket Ámor nyila, ők a legodaadóbb szerelmesek, akik tenyerükön hordozzák párjukat.

Míg egy macsó öt, tíz, tizenöt év múlva is macsó marad, addig a későn érő fiúknak egy idő után benő a fejük lágya, és bátran szabadjára engedik érzelmeiket. Ha általánosítanék, mondhatnánk úgy is, kiváló alapanyagok férjnek.

Hogy egy lány számára melyik a vonzóbb – a vagányság vagy a gyengédség – arra komplikált a válasz. Hiszen ahány lány, annyi igény. Azt viszont mindenki joggal elvárja a másiktól, hogy vegye komolyan a kapcsolatot. Hogy emellett az osztálytársak, barátok előtt játsza a mókamestert, az már más kérdés.

Olivérnek tehát még érnie kell – de hogy senki kedvét se szegjem, akit lázba hozott bimbózó románcuk: egy év és következő 24 epizód múlva talán már lehet esélyük Paulával. Hogy beigazolódik-e a jóslatom, arra természetesen csak a forgatókönyvírók tudnák megadni a választ.

Szöveg: Fekete Fanni

Éretlenek
Te mit gondolsz az éretlen fiútípusról, amilyen Olivér is?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,188RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta