Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hogyan ápold göndör hajad?

Hogyan ápold göndör hajad?

Tapasztalatból tudom, hogy akiket loknikkal áldott meg az élet, azoknak néha már az sem egyszerű művelet, hogy hajgumit erőszakoljanak a tincseikre tesi órán. Persze 24 év alatt már rájön az ember, hogy a göndör haj sem kezelhetetlen, és néhány egyszerű praktikával gyönyörűvé lehet varázsolni.

Beyonce-Curly-Hairstyles

Az örök probléma, hogy, aki egyenes hajjal született, az göndört szeretne, akik viszont göndör hajat örökölt, az inkább egyenesre vágyik, szóval mindenkinek az kellene, ami nincs. Már a Dove-nak is volt egy kampánya, amely arra irányult, hogy a lányok szeressék a fodros tincseiket, hiszen nem csak az egyenes haj lehet gyönyörű.

A göndör haj más ápolást igényel, mint az egyenes szálú, és mivel kevesebb embernek is van, ezért nem is hallani róla annyit a fodrászoktól, vagy a reklámokból.

slide_338178_3443837_free

Mivel általában a göndör haj szárazabb, ezért az olyan fajta samponok, amelyekben hajbalzsam is van, nagyon jót tesznek a tincseknek. Külön használva a kettő elnehezíti azokat, és a hullámok sem lesznek természetesek és szépek, így a kevert megoldás a legoptimálisabb.

A fésülést csakis vizes hajon szoktam végezni, és akkor is ritkább fésűvel, mint például a bontófésű. A hajkefét érdemes kerülni, főleg, ha szárazon fésülöd a hajad, vagy ha nagyon sűrű.

aea30395caecda1e80fdd7bea54ff982

Egy kis hajhab, vagy hajfény spray nem árthat a lokniknak, de túl sokat nem szabad használni belőlük, mert ugyanúgy elnehezítik a tincseket, ráadásul levegőzni sem hagyják a hajat. Szigorúan göndör hajra való habból egy kicsit szoktam a kezembe nyomni, amit a nedves hajra viszek fel.

Amikor van időm otthon lenni, nem kell sietnem sehová, hagyom magától száradni a hajam, hiszen ez a legegészségesebb számára, de persze gyakran megesik, hogy rohannom kell otthonról. Ilyenkor alacsony fokozaton szárítom a hajam, úgy, hogy előre hajtom a fejem, a tincseket pedig a kezembe fogom és megemelem.

Ha egyenes hajra vágysz, a vasalást hővédő krém nélkül semmiképp se végezd, párás, esős napokon pedig semmi értelme belevágnod a dologba, mert, amint kilépsz az ajtón máris oda a végeredmény!

Számomra a legnehezebbek a nyári napok, hiszen olyankor nem igazán praktikus a kiengedett frizura. Ilyenkor kontyot készítek, illetve a fonatokat is nagyon kedvelem, de van, hogy egyszerűen csak oldalra, vagy magasra copfolom a hajam.

Annyira nem is vészes a dolog igaz? 🙂 Egyébként manapság nagyon divatosnak számít a göndör haj, szóval, ha teheted, ne egyenesítsd ki, és biztosan többen is megnézik majd a szépen ápolt frizurád!

Göndör haj
Te szereted a tincseidet?

fotók: beautifulhairstyle.net, hairstyleswwkly.com, huffingtonpost.com