Hogyan barnít a barnítókrém?

Rovat

Megosztás

A nyári barnaságot sokan már télen, tavasszal szeretnék elérni, éppen ezért sokan döntenek az önbarnító mellett. Jöjjenek a tények és tévhitek, vajon tényleg hasonló eredményt tudunk elérni, mint amikor megkapja bőrünket a nap?

Az önbarnító legfőbb hatóanyaga a dehydroxyaceton, röviden DHA, amit a cukornádból állítanak elő. A bőrfelszínnel érintkezve, a hámsejtek aminosavaival reakcióba lépve színezi meg azokat. Ezért a folyamat egyáltalán nem kockázatos, nem termelődik a bőr mélyebb rétegeiben melanin, mint az UV sugárzás hatására. Vagyis mindenki nagy örömére nincs semmi kockázat a bőrrák kialakulására.

Más kérdés, hogy mennyire ad természetes barnaságot, mert a barnítókrémmel sokan a narancssárga bőrt azonosítják és sajnos van is benne igazság. A legtöbbnek a narancs szín adja az alapját, ezért mindenképpen zöld bázisút keress, ami ellensúlyozza azt, hogy két lábon járó naranccsá válj.

A másik para, ami meghiúsíthatja a csodás végeredményt, az a foltosodás. Biztos te is ismered a tipikus foltosan barnítózott bőrt, és valljuk be, nem túl esztétikus. Hogy ezt elkerüld, mindig használj bőrradírt barnítás előtt és a szárazabb bőrfelületeket, mint a térd és a könyök, hidratáld. De a bőröd többi részét hagyd szárazon, mert ha barnítás előtt még bekened magad testápolóval, akkor is foltossá válhatsz, mert máshogy szívja be a bőröd a krémet.

Amúgy pedig nagyon egyszerű a művelet, bekened magad, célszerű este, így reggelre már csodás színed lesz, csak figyelj oda, hogy miután használtad a krémet, moss kezed! Nagyon erősen, mert másképp narancs lesz a tenyered. Velem már nem egyszer fordult elő és nyáron nem játszik, hogy kesztyűbe mászkáljak.

Barnítókrém
Szoktál barnítókrémet használni?

Borítókép: amandafordyce.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta