Hogyan ismerkednek a fiatalok mostanság?

Rovat

Megosztás

Vera mindössze 17 éves, de már olyan Tinderes sztorijai vannak, hogy az elképesztő! Kíváncsiak voltunk, milyen lehet manapság a tinikori ismerkedés, amikor az online világ totálisan beszippantott mindenkit. Érdekes részletek derültek ki.

Nem feltétlenül rossz irányba, de abban egyet érthetünk, hogy mostanában teljesen megváltozott a fiatalok közötti ismerkedés formája. Sokan biztos kíváncsiak, ez hogyan működik manapság, ezért a mai napon velünk tart a 17 éves Tóth Veronika, aki elmeséli saját tapasztalatait.

Inkább online vagy személyes körülmények között ismerkedsz?

Én inkább online szoktam, sokkal egyszerűbb, és gyorsabb például kiszelektálni az olyan embereket, akik nem szimpatikusak. Ha baráti ismerkedésről beszélünk, többször fordul elő személyesen, például bulikon, mert ott nagyon könnyű barátkozni. De persze egyértelműen mind a kettőnek vannak hátrányai.

Volt bármilyen rossz tapasztalatod az online, illetve személyes ismerkedéssel kapcsolatban?

Természetesen sokszor előfordult, mert az emberek nem mindig azok, akiknek kiadják magukat. Van, hogy valakinek mentális gondjai vannak és veszélyes a külvilágra, de akad, aki csak viccből csinál kamu profilt. Vagy még a harmadik véglet, amikor azért csinálják, mert úgy akarnak kinézni, mint a képen szereplő ember. Minden esetben nagy csalódás érheti az embert.

Személyesen azért nehéz szerintem ismerkedni, mert élőben látod meg, milyen ember is az, akivel találkozol. Online már jóval találkozás előtt (jó esetben) kiismerhetőek az emberek. Mindenképpen óvatosan és figyelmesen kell ismerkedni, mert sokszor több jel is utal arra, ha valaki átver.

Ha adhatnál egy tippet mindenkinek az ismerkedéssel kapcsolatban, mi lenne az?

Mindig olyan emberrel ismerkedj, akit legalább egy ismerősöd ismer. Nekem például a barátom az egyik ismerősöm ismerőse volt, ez persze nem azt jelenti hogy mindent tudok róla rögtön, szimplán bizonyítja, hogy létezik az ember és nem ver át. Tehát a tipp: ne ismerkedj olyan emberrel, akit senki nem ismer (maximum úgy, hogy óvatos vagy)!

Van érdekes történeted az ismerkedéssel kapcsolatban, amit megosztanál velünk?

Persze, hogy van. Nekem is van számos ilyen történetem, viszont most az egyik baratnőmét osztanám meg, akit Lillának hívnak. Lilla éveken át beszélgetett egy férfival online, többször is megbeszélték, hogy találkoznak, viszont sosem jelent meg a srác. A barátnőm az ismerkedés elején nagyon furcsállta, hogy sosem jelenik meg, ám nem sokkal később kiderült, hogy kamu profillal beszélgetett, mert a férfi igazából egy lány volt, akinek súlyos mentális gondjai voltak, ezért adta ki magát másnak.

Srácok, lányok, szuper dolog a technikai ördöngősség, de nagyon vigyázni kell, már csak a fenti példából okulva is.

A főkép csak illusztráció.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta