Hogyan küzdj meg a párod anyjával?

Rovat

Megosztás

Biztosan mindannyian hallottatok már jó pár anyósviccet. Van, amelyeken jókat lehet derülni, mások inkább aggodalmakkal töltenek el bennünket. Tényleg léteznek gonosz anyósok? Rám is ez a sors vár, ha beleszeretek valakibe?

 

Igen, tényleg vannak a tipikus rossz anyósok és nem, nem feltétlenül lesz a te szerelmed édesanyja egy hárpia veled szemben.

 

Ha jól kijössz a párod anyukájával, azért adj hálát, viszont ha vannak súrlódások köztetek, akkor se add fel!

Kérdés persze, hogy valóban szükségszerű a rossz viszony a párod anyjával?

Kérj tőle tanácsot!

Ha a „minden kapcsolat két emberen múlik” és az „okos enged…” címszavakkal indulsz neki az anyósjelölttel való viták elsimításának, félig nyert ügyed van. A dolog persze nem ilyen egyszerű. De például az egyáltalán nem nagy teher, ha mondjuk bizonyos dolgokban kikéred a tanácsát. Ha kapsz pár tippet a szülinapi ajándékokhoz, vagy megosztja veled a párod anyja szerelmed kedvenc édességének receptjét, egyrészt neked is könnyebb lesz az életed, másrészt az anyósjelölt is érezni fogja, hogy fontos az ő szava.

Dicsérd meg!

Hasonlóan jó hatást érhetsz el a kedvesed anyjánál, ha értékeled a tanácsait, a gesztusait. Egyáltalán nem nehéz megdicsérni a főztjét, megköszönni az ajándéktippet, vagy csak elejteni olyan apró megjegyzéseket, mint hogy milyen jó haja vagy hogy tetszik az új szőnyeg a nappaliban.

Abszolút joker tipp, ha a tanácskérést és az anyós dicséretét összevonod: mondjuk nem csupán megdicséred a körmét, de el is kéred a manikűröse elérhetőségét, vagy ha már ízlett a desszert, elkéred a receptjét, hogy te is megtudd lepni imádott gyermekét a kedvenc édességével. Hidd el, jól fognak esni neki a bókjaid!

Fotó: Reader’s Digest

Szervezz közös programot!

Haladó szint, de korántsem elvetendő a közös programok szervezése. Nem kell azonnal egyhetes családi nyaralást vizionálni, apróbb programok is tök jók lehetnek! Egy mozi, kiállítás vagy színház jó program akár családostul, akár csak ha a szülők és ti a pároddal mentek négyesben. Ha pedig igazán bevállalós vagy még kettesben is időt tölthetsz a párod anyukájával. Ha ennyire még nem vagy bátor, akkor egy közös családi ebéd is jó ötlet lehet. A szerelmed anyja érezni fogja, hogy keresed a társaságát, nem zárkózol el előle, nyitsz felé. Ez tuti jó pont lesz nála!

Fogadd el!

Ez hangzik a legegyszerűbben, mégis ez a legnehezebb. Fogadd el, hogy ő ilyen! Hogy házsártos, tudálékos, aggodalmaskodó, kötekedő. Készülj fel, lehet, hogy minden igyekezeted ellenére sem fog odalenni érted! Megtörténhet ugyanis, hogy mikor tanácsot kérsz majd tőle, azt fogja feltételezni, hogy semmit nem tudsz az ő szeme fényéről, ha megdicséred majd a főztjét, esetleg elkéred a receptjét, azt fogja hinni, hogy gúnyolódsz rajta vagy leakarod körözni a konyhában, ha pedig felveted a közös program lehetőségét, abban is csak az áskálódást leli majd meg, akkor nem sok mindent tehetsz.

Vigasztaljon a gondolat, hogy te megtettél mindent és végeredményben nem az anyósodat, hanem az ő gyermekét választottad párodnak.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta