Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Hogyan legyek a tanár kedvence anélkül, hogy strébernek tartanának?

Hogyan legyek a tanár kedvence anélkül, hogy strébernek tartanának?

A strébereket utálják az osztálytársaik, de a tanár kedvence mindig jó jegyeket kap. Hogyan pályázz tehát a kedvenc diák címre anélkül, hogy megutáltatnád magad a többiekkel?

Címkékkel a hátunkon

Minden osztálynak megvannak a maga stréberei, lúzerei, nagymenői. Mint minden közösségben, itt is meghatározza az adott ember viselkedését, milyen címkét hordd magán, sőt, azt is, hogy a cselekedeteiről mit gondolnak az emberek. Gondolj csak bele, mennyire másképp veszi ki magát az, ha a lúzer vagy a stréber mond el egy viccet!

És bizony, ezt nem csak Ti, az osztály érzitek, hanem a tanárok is. Ők is tisztában vannak ezzel a titkos szereposztással. És tudják, ki az, akinek mindig kész a leckéje, aki mindig ötösre fog felelni, akivel példát lehet statuálni, akkor is, ha éppen nincs is valós tartalom, tudás mögötte. Hiszen az okoskának is lehet rossz napja! De éppen a fent említett okokból könnyen képesek a tanárok bizalmat szavazni nekik, felfelé görbíteni a jegyeket. Éppen ezért jó ebbe a pozícióba kerülni.

Másfelől viszont nagyon nehezen tolerálja a közösség azokat a diákokat, akikkel kivételeznek. Természetes, hogy irigykednek és visszatetsző számukra a kivételezés.

Hogyan pályázz tehát a kedvenc diák címre anélkül, hogy megutáltatnád magad a többiekkel?

1. Segíts Nekik!

Ha van olyan tantárgy, amiből a többiek nehezen tudják elkészíteni a házijukat, akkor légy egy kicsit a segítségükre!

2. Ne légy fölényeskedő!

Oké, oké, értem, hogy Te nagyon nagy király vagy fizikából, de azért ezt még nem kell folyamatosan hangoztatni. Hidd el, mindenki tudja, hogy Te vagy a legjobb.

3. Beszélj kedvesen a tanárral, de ne nyalizósan!

Ha túlzásba viszed a kedvességet, könnyen gondolhatják az osztálytársaid, hogy érdekből csinálod ezt.

4. Legyél felkészült mindig!
Ha nem futsz bele igazságtalanul megszerzett jó érdemjegyekbe, akkor kevésbé fognak támadni.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share