Hogyan működik Hollywood? Mi van a csillogás mögött?

Rovat

Megosztás

Mióta a mozifilmeket a saját nappalinkban nézhetjük, azóta minden ember agyát megfertőzte a “hollywoodi álom” illúziója. Persze, hogy a filmekben minden olyan ideális, és mindig az igazság győzedelmeskedik. Joggal hisszük el, hogy a valóságban is így működnek a dolgok.

Csakhogy a mozihősök élete sem olyan, mint a karakteré, amit alakítanak. Az HBO elég erős sikersorozatok gyártásában. A Törtetők gyakorlatilag a Szex és New York fiú változata. Hiszen a férfiakat mi érdekli inkább, a szerelem vagy a karrier? Szerintem ezen a kérdésen senkinek sem kell sokat gondolkodnia. A bevált recept, a rövid  és viszonylag kevés résszel prezentált sztori, ahol az évadok száma is véges, nem pedig az öröklétig tart. 🙂

1_o_barikkozt2

A sorozatból film lett, ahogy az lenni szokott. Szóval, ha nem vagy rákkattanva a sorozatokra, elég, ha megnézed a mozifilmet, hogy képben legyél, milyen is Hollywood valójában.

4 srác, akik a semmiből jöttek – klasszikus “átlag élet” sztori – egyszer csak az angyalok városában találják magukat, egy fényűző palotában. Pénz, siker, csillogás, csajok, minden, amiről az átlag ember csak álmodozni szokott. De mi ennek az ára? A sikerhez pedig valóban elég a tehetség, és a szépség?

Entourage

A sorozat kendőzetlenül mutatja be, hogy Hollywood is csak egy óriási business csomópont. A szálakat Dagobert bácsi szerű bábjátékosok irányítják, minden a szimpátián és a kapcsolatokon múlik.

14dagobert

Egy tehetséges sztár is egy pillanat alatt ki tudja ejttetni magát a gyémántokkal kirakott gépezetből. A legtöbbet az számít, ki hogyan tud helyezkedni, ki kinek az ismerőse, na meg persze a megálmodott karakter mennyire passzol a színész külső adottságaihoz. Persze nem árt, ha valaki nem túl tehetségestelen, de Kristen Stewart óta tudjuk, hogy ez számít a legkevesebbet. 🙂

Akinek nem elég erősek az idegei, azok sajnos könnyen elbuknak a sztárgyárban. Ebben a világban “the show must go on”. Megállás nélkül szórakoztatni kell, mert ebből van pénz. A filmek is ezért készülnek, a sztároknak pedig mindig meg kell újulniuk. Ezt a nyomást nagyon nehéz elviselni, mert, ha valaki egyszer már végigsétált a vörös szőnyegen, az nehezen tud visszatérni egy kevésbé csillogó világba.

keep-calm-the-show-must-go-on-22-resized-600

A bukásról nem is beszélve. Itt fokozottan érvényes az “egyszer fent, másszor lent” szabálya. Ha fent, akkor nagyon fent, ha lent, akkor az meg maga a pokolra szállás.

A Törtetők főszereplőinek is kijut mindkettőből. De ők mást képviselnek. Ők egy pillanatra sem feledkeznek meg arról honnan jöttek. Együtt minden nehéz helyzetet átvészelnek, folyamatosan emlékeztetve egymást arra, hogy van kiút. Hát meg is találják azt.

De sokan nem találják meg Hollywoodban…

Philip-Seymour-Hoffman-y-su-am_54399894066_54028874188_960_639

Csak egy pillanatra próbáljunk meg a sztárok helyébe helyezkedni, és lecsupaszítani az életüket. Leradírozni a képről a bikinis bombázókkal teletömött luxus yachtokat, a vörös szőnyeg mellett villogó vakukat, és millió dolláros villákat. Az ember marad, akinek már nem nagyon lehetnek kívánságai, amik ne teljesülnének. Így muszáj mindig valami többre vágynia, ez ösztön, nincs ellene mit tenni.

A jól működő kapcsolatok is elég ritkák az álom városban. Ha már mindened megvan, de nem találsz valakit, aki önmagadért képes szeretni, mit gondolsz mi fog történni? Jön a magány, a kétségek, a szeretet hiánya, és ez vezethet drogok használatához. Nézzük meg szegény Amy Winehouse esetét, aki még csak 27 éves volt, amikor alkohol mérgezésben életét vesztette…pedig megvolt mindene…

amy-winehouse_teamcurtains

Persze vannak kivételek, akik irigylésre méltó életet élnek a “bűnös városban”. Ők azok, akik sosem mutogatják magukat, nem botrányaikról híresek, mégis a legnagyobbak közé tartoznak, mint pl. Tom Hanks. A legnagyobb színészek egyike, kinek filmjei még az unokáink életét is meg fogják változtatni.

The real Hollywood
Te máshogy képzelted el Los Angelest?

 

kép: www.blikk.huwww.technologytell.comburzsuj.blog.huresources.troux.commans.1-themes.comteamcurtains.comwww.zumahollywood.comwww.outsider-trading.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta