Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Hogyan védd a bőröd a téli hideg ellen?

Hogyan védd a bőröd a téli hideg ellen?

Ebben a cudar időben mindenki szenved, de az érzékeny bőrűek nagyon pórul járnak. Vajon mit lehet tenni az ellen, hogy ne nézzen ki szörnyen a bőröd?

Öltözködés

Az egyik legfontosabb a védelem! Ne légy est kesztyűt és sálat is húzni, hiszen minél kevesebb felülete látszódik ki a bőrödnek, annál több esélyed van arra, hogy ne száraz, piros felületeket láss magadon.

133843-970x600-1

Krémezés, olajozás

A kókuszolaj, kakaóolaj, sheavaj és az argán olaj, illetve  a jó minőségű testápolók erősen segítségedre lehetnek, akár a szárazság, akár a pirosodás tekintetében. A tusfürdők közül is érdemes ilyenkor a krémes állagút választani a zselés helyett. De nagyon fontos, hogy sose menj közvetlen ezután a szabadba, hogy testápolót használtál, mert szó szerint belefagy a pórusaidba a krém és ez erősen öregíti a bőrt.

olivaolaj

A logikátlannak tűnő tanács

Ne ülj fűtőtest közelébe! Akár mennyire jól esne a meleg, ezzel csak tovább szárítod a bőröd, sajnos. Ugyanígy az átfagyott végtagokat se mártsuk forró vízbe, mert ezzel többet ártunk, mint használunk! A langyos fürdőket egy kevés aromaolajjal, például rozmaringgal, gyömbérrel vagy fahéjjal szoktam felturbózni, mert ezek élénkítik a vérkeringést, így pedig fokozzák a hőérzetet.

Szauna, gőzkabin

Természetesen nem mindenkinek van lehetősége rendszeresen szaunába járni vagy hasonló környezetben tartózkodni, de ha mégis teheted, akkor ezt is meleg szívvel ajánljuk, hiszen segít megőrizni a bőr hidratáltságát és ráadásul ezzel kicsit visszahozhatod az életedbe a forróságot is, ami most annyira hiányzik 🙂

Hogyan védd a bőröd a téli hideg ellen?
Neked mennyire érzékeny a bőröd?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share