Hogyan vészeld át a koronavírust? Hasznos tippek otthonmaradóknak

Rovat

Megosztás

Elsőre persze a legtöbb diák örül a hirtelen jött szünetnek, de ahogy telik az idő szépen lassan rájövünk, hogy nem is akkora buli ez az otthonmoradósdi. Nem találkozhatunk mindennap a barátainkkal, elmarad az edzés és még a titkos kiszemeltünket sem csekkolhatjuk le a folyosón. Túl lehet ezt élni valahogy?

Nyilván egyikőnk sem volt még hasonló helyzetben, viszont azt már néhány nap bezártság után is érezzük, hogy lelkileg nagyon nem jó a négy fal közt punnyadni.

Mit lehet tenni, hogy megőrizzük testi és lelki egyensúlyunkat? Megmaradjon a szociális életünk? Ne menjünk egymás agyára a családdal? Máris mutatjuk!

Csinálj olyat, amit eddig még soha!

Fotó: Digital Trends

 

Már egy ideje tervezed, hogy vlogolni fogsz? Vagy megtanulsz pár bűvésztrükköt? Esetleg beleásnád magad a nyelvtanulásba? Elkezdenéd a jógát? Hát most itt az ideje! Miért jó, ha valami olyanba fogsz, amit eddig még sosem csináltál? Nos, az új kihívás minden figyelmedet leköti majd és ha tetszik, amit csinálsz, benned lesz a várakozás élménye is, ami feldobja majd a napodat. Tehát keress egy oktatót, aki tart online jógát vagy csapd fel a nyelvkönyveket!

Semmire sincsen időd? Hát most van!

Fotó: Dissolve

 

Hé, te jövendőbeli rocksztár, mióta is porosodik a sarokban a gitár? Na és mivan veletek, könyvmolyok, hány könyv is hever a szekrényeteken félig elolvasva? A semmire sincs idő szlogen lejárt, hiszen nem kell sehova sietned most és végre nyugodtan átengedheted magadat a régi hobbijaidnak. Tudod mi ebben a szuper? Hogy a szeretett hobbijaid megnyugtatnak és a „minden rendben van” érzést sugallják neked.

Legyen fix napirended!

Fotó: Youtube

 

A távoktatás persze meghatározza a napjaid egy részét, de így is fontos, hogy legyen egy fix napirended. Legjobb, ha a körülményekhez alkalmazkodva igyekszed megtartani a napi rutinodat. Kelj fel reggel és készülődj el ugyanúgy, mint mikor iskolába mész. Ha suli után edzésre szoktál járni, tornázz otthon. Mikor hazaérsz, lazításképp mindig megnézel egy részt a kedvenc sorozatodból? Tedd most is azt! És persze ne hanyagold el az esti szeánszaidat sem. Jó-e a fix napirend? Abszolút, hiszen segít csatlakozni a hétköznapi, normális életedhez, ami hatalmas segítség most!

Törődj magaddal!

Fotó: Pinterest

 

Manapság az embernek mindenre és mindenkire jut ideje, csak önmagára nem. Ez az időszak azért jó, mert végre van időd csak magaddal foglalkozni! Figyelj arra, mire vágyik a tested és mit akar a lelked! Fordulj befelé, meditálj, relaxálj, hallgass nyugtató zenét! Most nem kell megfelelned senkinek, nem fontos, hogy a külvilágnak mutass egy arcot, csak arra fókuszálj, ami neked jó! A jótékony hatásokat nem is kell magyarázni. Mélyül az önismereted, más rálátásod nyílik a világ dolgaira, új értékrended lehet és mindez sokat fog számítani, mikor majd visszaállnak a dolgok.

Szocializálódj!

Fotó: glitched.africa.com

 

Mivel zárva vannak a szórakozóhelyek és a koncerteket is lemondták, sokan úgy döntenek, hogy házibulikat tartanak. Mondanunk sem kell, hogy ez mennyire rossz ötlet! De persze nem kell hanyagolni a barátaidat akkor sem, ha személyesen nem láthatod őket. Használd végre igazán arra a modern technológiát, amire való: kapcsolattartásra! Közös online társasájáték, délutáni csajos chatelés, hétvégi szerepjáték a haverokkal, péntek esti skype sörözés? Egyértelmű a pozitív hatása mindennek: együtt minden könnyebb és  a virtuális baráti találkákkal gyorsabban repül a idő!

Kiemelt kép: Possibility Change

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta