Ezt nézed:  / Zene / Hol vannak a magyar cover-videósok?

Hol vannak a magyar cover-videósok?

Külföldön már egy hatalmas iparágnak számít az, hogy fiatalok az otthonukban feldolgoznak egy dalt, majd azt feléneklik és egy YouTube-videó készül belőle. Magyarországon kevesen választják ezt a videófajtát a legnagyobb videómegosztó oldalon, de néhányan azért űzik ezt is.

Az egyik Simonffy Péter, aki már több mint öt éve készít dalfeldolgozásokat, ráadásul jobbára magyar dalokat alakít át saját stílusára és ad elő egy-egy YouTube-videóban. Peti szereti ByeAlex dalait, az énekes pedig már többször posztolta saját Facebook-oldalára is Peti feldolgozásait, jelezve, hogy tetszik neki is az, amit Peti művel a dalaival.

A másik magyar cover-videós az Szakács Gergő, aki leginkább külföldi dalokat dolgoz fel, de nála is találhatunk egy-két magyart is. Ő is négy éve, hogy feltöltötte az első átdolgozott dalvideóját a YouTube-ra.

 

Az biztos, hogy rengeteg zenei tehetség van az országban, akinek ma már nemcsak a tévés tehetségkutatók, de az internet is lehetőséget nyújt a sikerhez. Éppúgy, mint külföldön, ahol egy-egy cover-videós nagyobb nézettségeket képes produkálni az interneten pár hét vagy hónap alatt egy-egy videóval, mint egy tévés tehetségkutató egyetlen adása.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share