Ezt nézed:  / Hírek / Suli / A hős tanár mindkét gyermekét elveszítette a tragédiában

A hős tanár mindkét gyermekét elveszítette a tragédiában

A saját gyerekeimet nem tudtam megmenteni! – a hős testnevelő tanár a Corriere della Seranak nyilatkozott.

Vígh György egész családja a buszon volt: a két szülő és a két gyermek. Mindenki jó hangulatban. Az úton szinte senki sem volt: nyugodtan vágtattak neki az utolsó szakasznak Magyarország felé. A testnevelő tanár és felesége, Erika valamint két gyerekük, Balázs és Laura a busz első részében ült. Mindenki aludt, amikor egy csattanásra ébredtek: a hazafelé tartó busz egy oszlopnak ütközött Verona mellett. Azonnal tűz ütött ki a jármű hátsó részében.

“Megpróbáltam kihúzni a lányomat, Laurát az ablakon, melyet a férjem kitört, de nem tudtam. A lányom aludt, nem mozdult. Olyan gyorsan jött a tűz, hogy nem tudtam megmenteni”

-mondta Erika asszony a Corriere della Sera tudósítójának.

A legnagyobb olasz lap kiemelt helyen foglalkozik a magyar autóbusz tragédiájával. Meginterjúvolta a hős testnevelő tanárt, aki kirepült a buszból, de visszament és a lángok között próbálta meneteni a gyerekeket. Sokukat sikerült is, de két saját gyerekét nem.

Imádkoztam, hogy legalább Balázs élje túl!

– mondta az apa, aki maga is súlyos égési sérülésekkel van kórházban Olaszországban.

Sok szénné égett holttestet nem sikerült azonosítani, ezért sokáig élt a remény, de végül Timaffy Judit, magyar főkonzul közölte: a testnevelő tanár másik gyereke, Balázs is a halottak között van. A tragédia okát még mindig vizsgálják. Egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy miért ütközött egy oszlopnak Verona közelében a magyar iskolásokat szállító busz, melyből igen nehéz volt kimenekülni.

 

Írta: Lengyel Miklós

Borítókép: szinyeigimibp.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share