Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Hosszú kapcsolat után jöjjön-e esküvő?

Hosszú kapcsolat után jöjjön-e esküvő?

Megismerkedés után két évvel lánykérés, majd egy éven belül esküvő, ezt követően jöhetnek a picik – így van megírva a nagykönyvben. Az imént említett kapcsolatokat vélik a leghosszabb életűnek, mert a két fél ennyi idő alatt már jól megismerheti egymást, így nem tartogat a közös élet túl nagy meglepetéseket. De mi van, ha már sok-sok éve egy párt alkotnak? Mikor lesz már az esküvő? Lesz egyáltalán?

Vannak nők, akik már pár hónap után azon agyalnak, hogy vajon a kapcsolatuk milyen irányba halad, mert a férfi még mindig nem hozta szóba az esküvő témát. Izgulnak, hogy esetleg nem kelnek el, sőt amiatt is idegesek, hogy ez a kapcsolat elvesztegetett idő lehet akkor, ha a kiszemelt nem köti be a fejüket még idő előtt.

Ha nagyon régóta együtt vagytok, és szeretnétek összeházasodni, de még nem vagytok benne teljesen biztosak, hogy mikor és hogyan, akkor mindenképpen üljetek le beszélgetni, és szedjétek össze az okokat, hogy ennyi sok éve mi gátolta azt, hogy összeházasodjatok. Ennek több indoka lehet: még diákok voltatok, nem volt pénzetek, nem volt hol laknotok, stb.

Fontos, hogy megbeszéljétek, hogy mik a jövőbeli terveitek. Ha nagyon más a jövőképetek, kompromisszumokat kell kötni. Ha az sem megy, akkor újra át kell gondolni a kapcsolatot, hogy megéri-e mindkettőtöknek az állandó kockázat, hogy esetleg le kell mondani az álmaitokról.

Sokan, ha a hosszú kapcsolatban még nem tunyultak el, akkor gyakran esnek abba a hibába, hogy a házasság után kicsit lazítanak. Ide pár kiló, oda pár kiló, aztán az önbizalmon csorba esik. Ennek a vége pedig beláthatatlan következményekkel járhat. Fontos, hogy a papír megléte után is akarjunk tetszeni a párunknak, és akarjuk őt napról napra meghódítani, mert az a hosszú kapcsolat titka.

Jöjjön-e esküvő?

proposal_fingers(608x403)

Én személy szerint azt mondom, hogy jöjjön! Persze csak akkor, ha mindkét fél szeretné. Nem hiszem, hogy ódivatú magatartásra vallana az, ha a pár szeretné együtt, a családdal boldogságban, szeretetben megünnepelni szerelmét, melyet gyűrűvel pecsételnek meg. Itt nem a papírról van szó, hanem a szertartásról, melyek évszázadok óta életünk szerves részét képezik, és megkoronázzák a szerelmet. Akik oly sok éven át kitartanak egymás mellett, ők később is nagy eséllyel lesznek majd ilyen kitartóak, hűségesek és jó szeretők.

Mi van akkor, ha nem jön össze?

Volt már ilyen, nem? Szerintem nem dől össze a világ. Legalább adtatok egymásnak egy esélyt. Valóban van abban valami, hogy mindenki a saját hibájából tanul. Nincs nyomasztóbb érzés a “Mi lett volna, ha…” érzéstől. Egy félresikerült házasságból is lehet tanulni, lehet tapasztalni, lehet bölcsebbnek lenni, de kizárólag akkor, ha úgy zárjátok le, hogy a válás kimondása előtt nyugodt szívvel kijelenthetitek: én mindent megtettem. De egy ilyen komoly elhatározásból alakulhat ki életünk legjobb döntése is! 🙂

Esküvő #2
Te szeretnél esküvőt?

Foto: pecsma.hu, magique.com, cosmopolitan.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share