Hova mennél nyaralni? – Ennyibe kerül!

Rovat

Megosztás

Közeleg a nyári szünet, és egyre többen érezzük magunkban a kínzó mehetnéket. Csak érjen véget a suli, tudjuk le az utolsó vizsgákat, és irány nyaralni. Rövidebb vagy hosszabb, drágább vagy olcsóbb, de kell egy kis kiruccanás, hogy kisimult homlokkal kezdhessük a három hónapos szünidőt. Ha bajban vagy az árakkal, akkor ez a cikk most neked szól.

Vad sátras túra vagy könnyített pihenés a kempingben

A legjobb horror sztorik melegágya, mi más lehetne, mint egy jó sátrazás? A szúnyogok elől menekvés, éjszakai fenevadak és a táborozás élménye kiváló csapatépítő hatású, ráadásul még olcsó is. Ha megvan az alapfelszereltség, a sátrazás a legköltséghatékonyabb elvonulási módszer, hiszen a kijelölt kempinghelyeken mindössze 1500-2000 Ft/fő/éjtől állíthatjuk fel a sátrakat. A helyhez még közös zuhanyzó is tartozik, így a reggeli/esti fürdést is meg lehet oldani.

campinghatley

Ha ügy döntetek, minden szempontból a magatok urai szeretnétek lenni, belevághattok egy vadkemping túrába is, de ez esetben mindenképp győződjetek meg arról, hogy nem magánterületen állítjátok fel alvóhelyetek, mert úgy könnyen megüthetitek a bokátokat. Hasznos, ha összebarátkoztok a körülöttetek lévő emberekkel, mert így sok potyaelőnyhöz juthattok – pl. bringamegőrzés, ingyen zuhany vagy sátorhely őrzött területen.

Kell a kényelem, de jó a puritán is

A tópartok körül már rengeteg diákszállást találhattok, amelyek ugyan berendezésileg puritánok, de van egy biztos pont, és relatíve olcsó is. Az ilyen szálláshelyeket 2500-3500 Ft/fő/éjtől vehetitek igénybe. Hátulütője, hogy sokszor nem jár külön fürdő a szobához, hanem közös illemhely és zuhany „csábít” a folyosó végén. Ha az „úgyis csak aludni járunk oda” felfogást követitek, akkor tökéletes szálláshely pár napra.

borostyanetterem.net

Ha kicsit többre vágytok nézzetek ki magatoknak egy panziót, ahol a külön fürdő mellé már reggelit is kaptok, a tévéről és hűtőről nem is beszélve. Ennek azonban megvan a maga ára, egy éjszakáért kb. 4000-6000 Ft-ot kell fizetni fejenként.

Nagy csapatnak saját lakrész

Ha nagy csapatban vágtok neki a nyaralásnak, szóba jöhetnek az apartmanok vagy a vendégházak is, amelyek 6-15 fő befogadására képes, egész lakások, házak. A nagyobb fokú kényelem ellenére az ára nem drágább a panziós megoldásnál – azaz 4000-6000 Ft/fő/éj –, persze ehhez vállalni kell, hogy minimum 4-5-6 napot ott töltötök.

mandalaybeach.org

Adózni se felejts el!

A vadkemping esetében nyilván nem kell az erdőszéli vadőrt keresni az idegenforgalmi adóval, ám a többi szállásnál mindenképp kalkuláld bele a büdzsébe. Idén az IFA (idegenforgalmi adó) 300-505 Ft között lesz, ez az összeg helyszínenként eltérő. Sőt, a napi étkezéseket se felejtsd el beleszámolni; naponta egyszer legalább egyél meleg ételt, igyál sok vizet, na meg persze a sok fagyi se maradjon ki a listából!

Még van egy kis időtök jelentkezni a Középsuli.hu pályázatára, és megnyerni álmaitok osztálykirándulását a siófoki ezüstparton!

Nyaralás?
Te melyik szállást választanád?

Képek: dulichcarnival.com, borostyanetterem.net, mandalaybeach.org, campinghatley.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta