Idén csak írásbeli érettségi vizsgákra kellene készülni

Rovat

Megosztás

Az akciócsoport javaslata szerint, idén csak írásbeli vizsgákra kellene készülni az érettségi előtt álló diákoknak! Kivéve persze azokat, akik speciális igényűek, ezért felmentésük van az írásbelik alól. 

Csak írásbeli vizsgát szerveznének az akciócsoport javaslata szerint. Azokból az érettségi tantárgyakból, melyeknek nincs írásbeli része, megtartanák a szóbeliket, ahogyan azok számára is, akiknek felmentésük van az írásbelik alól.

Mindezt úgy képzelik, hogy nagyjából 14 nap leforgása alatt lehetséges lenne a diákokat leérettségiztetni úgy, hogy 1,5 méteres távolságban ültetnék őket a tantermekben. Egy tanteremben a vizsga alkalmával legfeljebb 10 fő tartózkodhatna. Mint mondták, nem probléma, hogy több termet kell igénybe venni, mivel az intézmények rendelkezésre állnak kapacitás tekintetében.

Úgy gondolják, hogy időben, május 4-én elkezdődhetnek az érettségik!

Az érettségit úgy kell megszervezni, hogy megfeleljenek a járványügyi helyzetnek is. Van, ahol nem szerveznek érettségit Európában, van, ahol egyszerűsített formában, de igen, sok országban azonban ez még nem eldöntött – mondta az államtitkár. Magyarországon az érettségi egyben felvételi is, ezért Magyarországon azt javasolják, tartsák meg az érettségit, de aki idén nem felvételizik, annak azt javasolják, ne érettségizzen.

Ez az akciócsoport javaslata, döntés jövő héten szerdán várható!

Idén csak írásbeli érettségi vizsgákra kellene készülni
Szavazzatok! Ti mit gondoltok erről?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta