Idősebb pasi: Átok vagy főnyeremény? – Megszólalók véleményeivel

Rovat

Megosztás

“Sokáig azt gondoltam, én vagyok a legszerencsésebb nő a földön, mert az én pasim már igazán érett, okos, gazdag és magabiztos. Aztán egy napon egy pincér megkérdezte az étteremben: Kisasszony, hova szeretne ülni az édesapjával?” Ez volt az a pont, amikor elgondolkoztam.

Nagyjából 18 éves kor felett jön rá a lányok egy jelentős része, hogy kár “kisfiúkkal” kezdeni. Valami több kell, valami izgalmasabb, igazi férfi, igazi kaland. Nem ritkaság tehát, hogy egy fiatal lány- akár még gimnazista -, összeakad egy nálánál akár 10-20 évvel idősebb férfival, akit legtöbbször a szépsége és a fiatalsága kerít a hatalmába. Ekkor aztán megkezdődik a várva-várt kaland, az időutazás a felnőttek világába, a nagybetűs élet… Vagy pedig? A sorozatos csalódás, olykor az egyik, de gyakran mindkét fél részéről. Pontokba szedtük nektek, hogy miért érdemes, és azt is, hogy miért nem érdemes gazdagabb pasikkal kezdeni, és megkérdeztünk néhány lányt, akiknek van erre vonatkozó tapasztalatuk.

Miért jó idősebb pasival járni?

1. Az idősebb férfiak gyakran műveltebbek, okosabbak

Nem nehéz elkápráztatni egy tizenéves lányt a széleskörű műveltséggel, a mindenre kiterjedő tapasztaltsággal és a jó modorral. Egy idősebb férfinak nyilvánvalóan jóval több ideje volt rá, hogy ezeket elsajátítsa. Sok nőnek imponálnak az intelligens, művelt és talpraesett férfiak, akik mellett többet tudhatnak meg a világról.

Emőke (18) : Két évig jártam egy nálam 17 évvel idősebb emberrel. A tanárom volt gimnáziumban, és egymásba szerettünk. Nem volt különösebben helyes, és már őszült is, de a tudásával egészen elkápráztatott. Sokat tanultam tőle, és itt elsősorban nem a matekóráira gondolok.

older-men-dating-younger-women

2. Jó egzisztenica

Kár úgy tenni, mintha még kamasz korban nem számítana a pénz. Általában nem azért fontos egy tizenévesnek, hogy gazdag legyen a pasi, mert feltétlenül el akarja vetetni magát feleségül, és örülne, ha majd a születendő gyermekei nem éheznének – habár erre is van példa -, a legtöbb tininek azonban kétség kívül imponál, hogy elmehet drágább éttermekbe, színházakba, moziba, nyaralásokra, amit esetleg egy vele egykorú, szintén tanuló fiú nem engedhetne meg magának.

Juli (17): Szeretek vásárolni, szeretek szép helyekre járni, de a szüleim sosem adtak elég zsebpénzt. Aztán egy előadáson megismertem Robit, aki már három éve dolgozott gépészmérnökként, saját lakása volt, saját autója. Ráadásul nem is volt sokkal idősebb, a korkülönbség közte és köztem 8 év volt, viszont ő már befejezte az egyetemet, és elég jól keresett. Mindig a legjobb éttermekbe vitt vacsorázni, és szép ékszerekkel lepett meg. Gondolhat bárki, bármit, de nekem ez igenis számít. Sokkal több lehetőség van eltölteni az időt, ha sok pénze van az embernek.

53a04d2e10fe3_-_cos-01-dermot-mulroney-and-zooey-deschanel-xl

3. Nagyobb valószínűséggel akar komoly kapcsolatot, családot

A tinédzserek nagy részénél talán ez még nem olyan fontos szempont, ugyanakkor vannak olyan típusú lányok, akik már a kezdettől fogva az igazit keresik. A kamasz srácoknál ez ritkább. Éppen ezért sok lány azért bukik idősebb pasikra, mert ők talán már fejben ott tartanak, hogy elgondolkoznak a család kérdésen, de ha abban még nem is, a “csajozós” korszakukat már bizonyára “kinőtték”, ezért nagyobb valószínűséggel lesz belőlük hű és megértő társ, aki inkább fáradozik azon, hogy elmélyítse a kapcsolatot, mintsem, hogy más nők után nézzen.

Noémi (20): Nekem 6 testvérem van, és a családomban mindeninek fontos szempont, hogy jó férjet találjon magának. Engem különösebben nem érdekelnek a kalandok, nem vagyok ilyen típus, viszont nagyon szeretem a gyerekeket. Ezrét mindig olyan pasit kerestem magamnak, akiből jó apuka lenne. Tomi már két éve a párom, 9 év van köztünk, és nyáron kérte meg a kezemet. Azt mondta, még három éve sem gondolt házasságra, de most már úgy érzi, meg tud állapodni.

Mary-Kate-Olsen-and-Olivier-Sarkozy

Miért ne kezdj idősebb férfiakkal?

1. Sok közöttük az élvhajhász

Az idősebb férfiak jelentős része – bármilyen kiábrándító is -, semmi egyebet nem akar egy tizenéves lánytól, mint a szexet. Talán mert nem is tekinti a lányt egyenrangú félnek a korkülönbség miatt, vagy mert nála abszolút a kinézet dominál, ami pedig egyet jelent: nem komoly kapcsolatot keres. Ravaszsággal, pénzzel, szép ígéretekkel könnyű elkápráztatni egy, még kiforratlan személyiséget. Nem egy történetet hallottunk már fiatal lányoktól, akiket kihasználtak idősebb férfiak, aztán egyszerűen továbbálltak, hogy új kalandot keressenek.

Kata (21): 18 voltam, amikor összejöttem egy nálam 15 évvel idősebb színésszel. Nem igazán érdekelt a szüleim véleménye, pedig ők óva intettek tőle a miatt is mert színész, meg a nagy korkülönbség miatt is. Én nem törődtem ezzel, és összejöttem vele. Elég hamar lefeküdtünk, és három hónap után már éreztem, hogy neki semmi kedve elmélyíteni ezt a kapcsolatot. Még egy hónap eltelt, és kiderült, hogy rajtam kívül még három ilyen kis könnyű barátnője volt. Teljesen összetörtem.

flirt

2. Más életszakasz: más problémák

Amíg egy 15-18 éves lány még gimnáziumba, aztán még évekig egyetemre jár, egy 15 évvel idősebb férfinak régen állása van, dolgozik és önellátó. Nem beszélve arról, hogy talán túl van egy váláson, vagy több hosszú, komoly kapcsolaton. Ez pedig olyan konfliktusokat eredményezhet, melyeket igen nehéz áthidalni. A lány azon aggódik, hogy megbukik e matekból, vagy hova menjen egyetemre, a férfi pedig már saját lakást vesz és háborúban áll az exfeleségével. Nem éppen ideális felállás, ugyanis mindkét félnek nehéz tolerálni és megérteni a másik problémáit.

Orsi (21): Volt egy pasim, aki 20 évvel volt idősebb nálam. Túl volt egy váláson, és volt egy 4 éves kisfia is. A volt felesége természetesen ki nem állhatott engem, és nem is értette, hogy egy olyan “komoly” ember, mint az ő volt férje, hogy állhat le egy velem egykorú “csitrivel”. Ez engem nem érdekelt egy ideig, de a gyerek miatt rengeteg konfliktus volt közöttünk, úgyhogy végül nem bírtuk tovább és szakítottunk.

3. A szülők és a barátok sokszor nehezen tolerálják

maydecember

Amíg a barátnőd pasija veletek mozizik, és együtt isztok a Duna parton, addig az idősebb barátodat nem tudod bemutatni senkinek? Nem csak arról van szó, hogy a szülők nem viselik jól, ha egyetlen kislányuknak egy majdnem velük egykorú ember udvarol, de szinte az is kizárt, hogy egy felnőtt ember hosszútávon jól tudja érezni magát kamaszokkal. Még az is lehet, hogy nem is értettebb a társaságnál, de valahogy mégis kilóg a sorból. Azt meg aztán tényleg nehéz elképzelni, hogy például egy családi nyaralásra a húsz évvel idősebb pasi is menjen.

Viki (20): Amikor a szüleim meghallották, hogy 16 év van köztem és barátom között, majdnem szívrohamot kaptak. Egy jó ideig el voltam tiltva tőle. Aztán szerencsére, amikor megismerték Zolit, rájöttek, hogy rendes ember. Viszont azt továbbra sem tudtam elérni, hogy bekerüljön a baráti társaságomba. Olyan abszurd lett volna, hogy ő is issza velünk az 500 forintos La Fiestát a rakparton, és az ujjával nyomja be a dugót, majd azon nevet, hogy rosszul lett az egyik haverom… Egy idő után tűrhetetlen volt ez a kettősség. Nem tudtam egyszerre gyerek is maradni, meg komollyá is válni, amikor Zoli is ott volt.

Idősebb pasi
Járnál nálad 15 évvel idősebb férfival?

képek:

www.besocial.com

www.brobible.com

www.cosmopolitan.com

www.tenmania.com

www.yourtango.com

onlinehelath.wiki

tipsofdivorce.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta