Igazságok a hazugságról

Rovat

Megosztás

Pinokkió, a kíváncsi fabábú legnagyobb vágya mindig az volt, hogy igazi kisfiú lehessen. Ez a kívánsága végül teljesült, de a beteljesülésig rengeteg kalandon és megpróbáltatáson kellett keresztül mennie, míg próbált beilleszkedni a hús-vér emberek világába. Ez jobban ment neki, mint gondolta, hiszen a hazugság ugyanúgy az élete része lett, mint bármelyikünknek.

Minden nap találkozunk füllentésekkel, kisebb-nagyobb hazugságokkal, mi magunk is hazudunk egymásnak, olykor magunknak is. Vajon könnyebb lenne, ha mindenki igazat mondana? Nem biztos, hogy szükség van rá. Kis gyakorlattal a hazugságokról is többet lehet tudni és nem, nem arról, hogy valakinek puha-e az orra vagy sem. Figyelj és tanulj!

1. Soha ne keress egyetlen sémát, amit aztán ráhúzhatsz az emberek viselkedésére, helyzetekre, mert nem létezik olyan halálbiztos módszer, mely minden hazudóst képes leleplezni.

2. Nem létezik olyan ember sem, aki száz százalékos biztonsággal ki tudná szúrni az alakoskodókat, sajnos a hazugságok leleplezését nem lehet könyvből megtanulni.

3. Hazugságvizsgáló ugyan létezik, de ez a szerkezet az emberi test reakciói alapján hozza meg az eredményeit, nem beszélve arról, hogy nem lehetetlen manipulálni. Azonban olyan masina még nem született, mely az agyat feltérképezve tudná elkülöníteni a hazugságokat.

4. A hazugságok és a hazugok mindig is léteznek és létezni fognak. Az emberek könnyebbnek és egyszerűbbnek gondolják hazugsággal elérni, amit önerőből nem tudnak, hazugsággal pótolni, ami hiányzik az életükből.

5. Az emberek soha nem fognak csak igazat mondani, hiszen a hazugságok sokféle haszonnal járnak, könnyebbnek tűnik  megúszni a segítségükkel bizonyos helyzeteket.

Így van ez az idők kezdete óta és így is marad. Ez az igazság. De talán jobb is így, hiszen valóban szeretnénk tudni mit gondol a másik igazából, hogyan érez, akkor is, ha nekünk nem tetszene? Az igazság fáj. Lehet, hogy sok lenne a fájdalomból.

 

Olvass tovább!

igazságok a hazugságról
Te szívesen belelátnál mások fejébe?

Képek: wikihow

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta