Ígéretek, melyeket soha nem tartunk be

Rovat

Megosztás

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó – tartja a mondás. Minden évben eljön egy olyan pont az ember életében, amikor megpróbál változtatni a mindennapi szokásain, amikor ráébred, valami nem jó. Ilyenkor jönnek a fogadalmak, hogy holnaptól többet sportolok, egészségesen étkezem, nem akadok fenn a problémákon, leteszem a cigit, és a többi hasonló ígéret saját magunknak, de gyakran másoknak is. Be szoktuk tartani ezeket a fogadalmakat? És mi a helyzet a másoknak tett ígéreteinkkel?

1324210096.3084-promise-f

Megkérdeztem néhány embert arról, mit gondol a be nem tartott ígéretekről, illetve, hogy volt-e már nekik ilyen.

Képzeljétek, van, aki azt mondta, hogy mindig minden ígéretet betart. Szerintetek lehetséges ez? Tudtok olyan emberről, aki soha nem felejtett még el egy apró kis ígéretet sem? Mi van például azzal, hogy holnap hívlak, de aztán mégsem csörög az a telefon? 🙁

N. Tamás (23) ezt gondolja a be nem tartott ígéretekről: “Igazából, azért nem tartjuk be néha az ígéreteinket, mert olyat ígérünk, ami akkor még jó ötletnek, racionálisnak tűnik, de aztán rájövünk, hogy mégsem az.”

Ígértél már olyat, amit nem tartottál be?
“Persze, a “holnap hívlak” elég gyakran így sikerül.”

Megkérdeztem még egy Tamást (27), aki ezt mondta: “Biztosan sok ilyen ígéretem volt már, amit nem tartottam be, nem igazán tudom. Volt amikor felelőtlenül ígértem, volt, hogy rajtam kívül álló okok miatt nem tudtam betartani valamit. Mondjuk nem nagy dolgokra gondolok, van egy lélektani határ, ami felett azért már mindenképp megtartom amit mondok.”

N. Bernadett(28) leggyakrabban azt ígéri meg magának, és a körülötte levőknek is, hogy leszokik a dohányzásról, de eddig még nem sikerült betartania.

Promises

Én személy szerint maximum magamnak szoktam ígérgetni, vagy ha másnak teszem azt, akkor igyekszem mindig be is tartani, még ha nem azonnal sikerül, akkor is. Bár a magamnak tett fogadalmakkal azért kicsit harcolnom kell, gyakran halasztgatom őket napokig, hetekig, de a végén csak sikerül összehozni. 🙂

Engem boldoggá szokott tenni, ha sikerül betartanom, amit ígértem, mindegy, hogy mi az, és kinek. Olyan, mint egy nagy kihívás, amit teljesíteni kell. Bár újévi fogadalmat mondjuk még soha nem tettem, de ma megígértem magamnak, hogy holnaptól a futás és tornázás mellett még biciklizni is megyek egy kicsit, és a zenei mappámat is frissítem az iPodon. 🙂 Nem nagy dolgok, de segítenek szebbé tenni a napomat.

keeping-your-promises

Újévkor van az, hogy mindenki egy jobb életben reménykedik, és sokan ilyenkor elhatározzák, hogy ez az év igenis más lesz. Mindent megígérnek maguknak, és másnak is, amire addig is vágytak, de nem volt elég motivációjuk arra, hogy változtassanak az életükön.Egészen eddig, de majd most ugye minden meg fog változni. Sokan minden évben ugyanazokat az ígéreteket teszik le a az asztalra, és ilyenkor jön a kérdés, hogy miért nem sikerült ezeket betartani? Nos, nem csak újévkor lehet “új”életet kezdeni. Ha már úgy indulunk neki a dolognak, hogy majd holnaptól, akkor valószínűleg sokszor fogjuk még ezt mondani. Tapasztalatom szerint az ember vagy gondosan eltervezi, hogy mit is szeretne, és azonnal belevág, vagy semmi nem lesz az egészből, csak üres ígéret, amit aztán jövőre is ismételgetünk.

Tanulság? Nem muszáj nagy dolgokat ígérni, akár magunknak fogadunk meg valamit, akár másnak teszünk ígéretet. Legyünk tisztában azzal, mire vagyunk képesek az időnkkel és az energiánkkal, és nem leszünk tele be nem tartott ígéretekkel, amik miatt bosszankodnunk kellene. 😉

Be nem tartott ígéretek
Te be szoktad tartani az ígéreteid?

 

Van hasonló sztorid, amit megosztanál velünk? Küldd el nekünk a tiirtatok@kozepsuli.hu címre! 😉

Fotók: demotiváló.com, thecripplegate.com, goodpromise.wordpress.com, ascensionelca.org

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta