Így bánj az apukáddal!

Rovat

Megosztás

Néha egy nagy mamlasz, máskor nagyon idegesítő és néha még veszekszünk is vele. De a legtöbbször drága és nagyon-nagyon szeret bennünket. Igazán nem kell sok, hogy ezt viszonozhassuk.

Aput reggel ébreszteni csak nagyon-nagyon finoman szabad. Ne hangoskodjunk a közelében, ne húzzuk le róla hirtelen a takarót. Az egész napját tönkretennék ezzel. Még csak véletlenül se zavarjuk borotválkozás és fogmosás közben. Inkább készítsük elő a kedvenc ingét, de egy ép pár zokni kikészítése is nagy segítség lehet.

apa1

Ha nem szokása a reggeli torna, ne zaklassuk. Alattomos aknamunkával se piszkáljuk, hogy ugyan mozduljon már meg. Ne dörgöljük folyton az orra alá azt a néhány plusz kilót. Ha viszont rendszeresen sportol, ne akarjuk megváltoztatni a jól bevált rituáléit. De mindig figyelmeztessük, hogy ne hagyja otthon a vizet.

Ha nagy munkában merül el éppen, ne zökkentsük ki ötpercenként ügyes-bajos dolgainkkal. És ami az egyik legfontosabb, ne tegyünk rendet az asztalán, vagy a szerszámai között. Amíg ő maga eligazodik a „nemes káoszban”, nincs baj.

apa6

Ne féljünk tőle megkérdezni az aktuális matekpéldát. Akkor sem, ha a második percben már ingerült, a negyedikben pedig már ordít, hogy miért nem értjük még mindig. Könnyekre fakadás helyett, finoman, de határozottan érintsük meg a vállát és jelezzük, így sosem értjük meg. Ha viszont lelkesen magyarázza a középkori magyar fegyverek ásatási eredményeit, hallgassuk végig türelmesen. Ne kapcsoljuk ki az agyunkat, sosem tudhatjuk, mikor jön jól a hasznos információ.

Hagyjuk a konyhában tevékenykedni. Akkor se essünk kétségbe, ha már az összes edényt befogta és még mindig csak a hagymaaprításnál tart. Inkább segítsünk be neki, de ne vegyük át az irányítást. Még ha nagyon sajátosan is készíti el a főzeléket, az íze biztosan nagyon finom lesz. Durván ne emlékeztessük a mosogatásra! Inkább álljunk be mellé törölgetni.

apa2

Ha munka után fáradtan ér haza, ne támadjuk le az aktuális fiúügyeinkkel. Úgyis magától észreveszi, ha baj van és meg fogja kérdezni. Hagyjuk nyugodtan enni, ne nyúlkáljunk a tányérjába. Katonákat egyébként is kérdés nélkül osztogat.

Így bánj az apukáddal!
Te hogy kedveskedsz az apukádnak?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta