Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Így barátkozz külföldiekkel

Így barátkozz külföldiekkel

Manapság egyre többen fontolgatják a külföldön tanulást, vagy épp a munkavállalást. Először persze mindenkinek a rengeteg új élmény és az anyagiak jutnak eszébe, aztán hajlamos az ember elfeledkezni arról, hogy ha hosszabb időt szeretne egy másik országban tölteni, nem árt beilleszkedni sem az új közösségbe. Íme, néhány tipp azoknak, akik más országban tervezik folytatni az életüket.

Ne csak a saját fajtádból válassz! Úgy értem, keresd az ottaniak társaságát is, barátkozz számodra külföldiekkel, ne csak magyarokkal töltsd az időt, még ha az a legegyszerűbb is! Egyrészt a nyelvtudás szempontjából is hasznos, másrészt ők sokkal jobban ismerik az országot bármelyik ottani magyarnál, és tapasztalatból mondom, hogy sokkal több dolgot tudnak mutatni neked, érdekessé teszik az ott töltött idődet, és mindig tudják, hol jó a buli.

Ha időd és pénztárcád engedi, ne mondj nemet, ha elhívnak valahova, legyen az buli, kirándulás, vagy csak egy kávé! Ha mások keresik a társaságod, ne zárkózz be, mert hamar feladják a dolgot, és megint kezdheted elölről a keresgélést.

Ne rettenj meg az idősebbek társaságától! Igen, nyilván mindenki a saját korosztályát keresi, de nem csak ők lehetnek jó fejek. Beszélgess sokat, mindegy, hogy miről, a lényeg, hogy jobban fogod érezni magad tőle, mert kevesebbet leszel majd egyedül!

Azt gondolom senkinek nem új, mennyi mindenre jó is az internet, ha kapcsolatokat akarunk építeni. 🙂

Be positive! Mosolyogj sokat, és ne csak arról panaszkodj, mennyire honvágyad van, ehelyett keress érdekes témákat! Mindenki tisztában van vele, hogy a család fontos, és nem könnyű egy másik országban lenni, de senkit nem szabad folyamatosan erre emlékeztetni, inkább tegyétek könnyebbé az ottlétet egy tartalmas beszélgetéssel!

Kérdezz sokat a másiktól, mindenféléről! Mindenki szeret magáról beszélni, a nyelvvizsgán is az a legegyszerűbb feladat, hiszen tudod, mit mondj. 😉

Tudj meg minél többet az adott országról, és minden egyszerűbb lesz.

britishcounil.hu
Fotó: britishcouncil.hu

Nyelvtudás nélkül, legyen az minimális is akár, nem érdemes nekivágni a dolognak, hiszen olyan nehézségek kerülnek elénk, amelyeket segítség nélkül nem biztos, hogy meg tudunk oldani, márpedig az nem mindig lesz. Ha valaki már eleve barátokhoz, vagy velük érkezik egy másik országba, könnyebb dolga van, mint annak, aki egyedül vág neki az új életnek.

NE pánikolj, ha nem értesz valamit, kérdezz vissza udvariasan, vagy ahogy megy, és szívesen segítenek majd!

Taníthatsz néhány dolgot a saját nyelveden, az mindig nagy sikert arat. (A káromkodás elkerülhetetlen lesz. )

Végül, de nem utolsó sorban, ha nagyobb társaságban vagy, igyekezz a közös, mindenki számára érthető nyelvet használni, mert ha az anyanyelveden társalogsz valakivel, a többiek úgy érzik, kirekeszted őket, vagy rosszabb esetben róluk beszélsz, ami teljesen jogos, hiszen nem értenek semmit abból, amit mondasz.

Több, mint egy éve élek már külföldön, és a saját bőrömön tapasztaltam, sokszor mennyire nehéz boldognak lenni távol mindentől, ami évekig az életed része volt, de közel sem lehetetlen, és ha nem adod fel már az elején, hamar elkezded majd jól érezni magad és egyszer csak azt veszed észre, hogy alig töltesz időt a szobádban.

Kiemelt kép: kulfoldremennek.hu

Barátkozz külföldön
Töltöttél már hosszabb időt külföldön?

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share