Így bókolhatsz eredményesen lányoknak!

Rovat

Megosztás

Van egy lány, akit le akarsz venni a lábáról? Íme, pár tipp, ami bepillantást nyújthat a bókolás művészetébe.

Ha megfelelő hatásra vágysz, mondj igazat! – “Milyen szép hosszú a hajad.”

Forrás: giphy
Forrás: giphy

„Szép vagy” – Ez ide kevés lesz önmagában. Indokold meg, miért.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Függ a kontextustól, beszédhelyzettől – Tegyük fel, hogy megbántottad valamivel. Ha ilyen esetben előzmény nélkül bókolsz neki, nem fogja értékelni, mert úgy fogja gondolni, csak szépíteni akarod a dolgot és hízelgéssel akarod eltussolni, ami miatt haragszik.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Függ a szándékodtól

Ha szeretnéd, hogy a barátnőd legyen, ne indíts azzal, hogy micsoda hátsója van. De ha csak az utóbbira vágysz és a személyiségére nem, számíts arra, hogy a bókod nem fogja elérni a célját.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Óvatosan, fokozatosan

„Szép a szemed, teljesen elbűvöltél, szép a hajad is.”  – Fokozd a feszültséget, a hatáskeltés megfelelő sorrendjében. Tehát az eredmény, a „teljesen elbűvöltél”, a mondat végére kerül.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Légy egyedi!

A lány, akinek bókolni szeretnél valószínűleg sok dicséretet bezsebelt már. Valami egészen különleges megfogalmazásra van szükséged, hogy ne dobozolja be a bókod a többi közé.

Forrás : giphy
Forrás : giphy

Ízlésesen

Fontos a stílus. Figyelembe kell venned, milyen kapcsolatban álltok egymással. Mert nem mindegy, hogy a köztetek lévő viszony mit enged meg. Ha nem olyan rég ismerkedtetek meg, ne indíts azzal, hogy „lehetnél a matracom, mert szívesen feküdnék rajtad”. A bókod így taszító lenne. Alapvetően tárgyiasítja szerencsétlent, ráadásul úgy érezné, össze akarod nyomni. (Nem csak szó szoros értelmében.) Ha jelezni akarod az ilyen jellegű vonzalmad, légy körültekintő és jól válogasd meg a szavaidat. Pl. „Tetszik a pólód, de a földön még jobban tetszene.”

Forrás: giphy
Forrás: giphy

 

bók
Te szoktál bókolni lányoknak?

 

Borítókép:favim.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta