Így és ekkor válts sorrendet a felvételi jelentkezésedben

Rovat

Megosztás

Közeleg a határidő, ugyanis július 7-ig módosíthattok a választott szakjaitok megadott sorrendjén az E-felvételiben, mutatjuk, mikor érdemes és legfőképp hogyan.

Érdemes nagyon meggondolni a dolgot, ugyanis sorrendet módosítani csak egyetlen alkalommal lehet, vagyis aki megtette, később már nem módosíthat újra, hiába gondolja meg magát közben. Csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni – nem lehet új képzést megjelölni, vagy meglévő jelentkezési helynél intézményt, szakot módosítani egyetlen kivétellel: ha a jelentkezéskor csak az állami ösztöndíjas formát jelöltük meg, akkor lehetőségünk van a költségtérítéses párját is hozzáadni.

Nem szabad mindent az utolsó pillanatra hagyni, ugyanis figyelembe kell vennünk a feldolgozási időt is! A beküldött kérelem már nem vonható vissza, éppen ezért ajánlott alaposan mindent átnézni.

Mikor érdemes változtatni?

Akkor, ha nem azok a képzések szerepelnek a listánkban elsőként, ahová leginkább be szeretnénk kerülni, esetleg a jelentkezés óta megváltozott az érdeklődési körünk, vagy például költözés miatt már egy hátrébb sorolt intézmény lenne közelebb, könnyebben elérhető, család, anyagiak. Ne feledjétek, a sorrendmódosítás végső határideje: 2022. július 7.

A főkép csak illusztráció.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta