Így hódíts meg másokat fél perc alatt

Rovat

Megosztás

Tudtad, hogy 8 másodperc alatt képesek vagyunk elveszíteni az érdeklődésünket? Nemcsak az unalmas tananyagokkal van ez így, de a másik emberrel is. A Business Insider összegyűjtött néhány tippet, hogyan tarthatjuk fenn mások figyelmét.

Ha az esti buliban sosem látott arcokkal találkozol és szeretnél hosszabban elcsevegni velük, a bemutatkozás után rögtön kezdj valami kis színessel. Bármi lehet az, egy vicc, egy megjegyzés a zenére, vagy a kajára. Ezzel a néhány mondattal máris valamilyen benyomás alakul ki a másikban rólad és nem te leszel neki a tizedik idegen az este, aki elől menekül, mert nem emlékszik a nevedre.

Ha a kedvenc hobbidról mesélsz, vagy a suliról, lehetőleg ne használd a szakszavakat. Uncsi és ha nem érti az illető, még hamarabb meg akar majd tőled szabadulni.

conv2

A vicces történet mindig nagy segítség. Persze az első pár percben, de néha még évek múltán sem feltétlenül tudjuk, mit tart igazán mókásnak a barátunk. Mindenesetre tény, hogy ha csak egy egyszerű statisztikai adatot megsegítünk egy kis történettel, sokkal jobban megragad az információ.

Ha ezt már mind bevetetted, de még mindig üres tekintettel bámul rád az illető, akkor két lehetőséged van még. Az egyik, hogy örökre otthagyod ezt az unalmas alakot. A másik, hogy bókolsz. Gyakorlatilag bármilyen dicséretnek nagyon tudunk örülni, szóljon az a ruhánkról, az arcunkról, vagy arról, amit mondtunk.

Így kelthetsz jó benyomást fél perc alatt
Te hogyan próbálod lenyűgözni az idegeneket?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta