Így keress munkát Facebookon!

Rovat

Megosztás

Bizonyára már te is találkoztál a Facebook-os munkakereső oldalakkal. Percenként posztolnak jobbnál jobb, vagy legalábbis annak tűnő állásajánlatokat. De vajon, mennyire bízhatsz meg bennük, és mire kell odafigyelni, hogy ne érjenek meglepetések? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ!

Ha megkérdeznénk, ismersz-e ilyen oldalakat, te mit felelnél? Rá tudnál vágni kettőt-hármat? Biztosra vesszük, hogy igen.

Aki már szétnézett ezeken a helyeken, netán munkát is vállalt már a közösségi portál közvetítésével, az már birtokában lehet némi tudásnak, aki viszont még nem, annak összegyűjtöttünk pár jó tanácsot.

„Az a tapasztalatom, hogy a Facebook-csoportokban és oldalakon található hirdetések általában valósak, azonban sajnos olyan esettel is találkozni, mikor távolról sem azok. Ezek általában egyből kitűnnek, vagy azért mert nincsen megfelelő forrás vagy hivatkozás, vagy túlságosan is nagyot mondóak – például: keress 30 ezer forintot pár óra munkával… azért az ilyeneknél elgondolkodik az ember. Szerintem sok bajtól megóvhatjuk magunkat, ha rákeresünk az adott munkahelyre és utánajárunk, valóban létező céggel állunk-e szemben.” – Erzsébet, 24

„Én egyetlen ilyen oldalon szoktam keresni, eddig mindig bevált. Mivel híres, ismert csoportról beszélünk, ezért szerintem törekednek arra, hogy 100 %-ig hitelesek legyenek, így én meg is bízom bennük. Eddig nem találkoztam itt kamuhirdetéssel.” – Alice, 23

siencindia

És mi a véleménye a másik oldalnak? Egy diákszövetkezet toborzó munkatársa is megosztja velünk tapasztalatait.

„Szerintem óriási lehetőség van a Facebookon való hirdetésekben. Ha a tizen- és huszonéveseket akarjuk megszólítani, akkor megkockáztathatom azt is, hogy ez a leghatékonyabb kommunikációs platform. Diákszövetkezeti toborzóként számomra azért hatalmas segítség a közösségi portál, mert ezekben a csoportokban csak az érdeklődők szerepelnek, így gyakorlatilag egy helyen elérem az egész célcsoportot. Az eredményességet mutatja az is, hogy munkáink fele a Facebook-csoportokon keresztül jut el a jelentkezőkhöz.” – Toborzó, 22

snajajob

A megkérdezettek válaszaiból kiderül, hogy általánosságban azért jó dolgunk van, hogy a közösségi portálon nagyjából tálcán nyújtják nekünk álmaink munkalehetőségét. De akkor mégis mire kell figyelni?

Az alábbi pontokban összeszedett tanácsokat jó, ha megfogadod:

  • Nem mindegy, milyen oldalon böngészel. Nézz utána, milyen régi az adott Facebook-oldal és hogy milyen visszajelzéseket kapott! Esetleg kérdezz utána az ismerőseidnél!
  • Keress rá a hirdetésre és csekkold a munkáltatót!
  • Sajnos, mivel rengetegen látják a hirdetést, rengetegen is jelentkeznek rájuk. Vedd számításba, hogy lehet, sosem kapsz választ az e-mailedre. Egy igazán jó önéletrajzzal azonban jócskán növelheted annak az esélyét, hogy pont téged válasszanak!
  • Sose küldj olyan képet magadról, amivel visszaélhetnek!
  • És a kihagyhatatlan, amit már biztos unalomig ismételt az infó tanárotok és anyukátok is: személyi- és bankszámla adatokat sose adj ki interneten!
Facebook és munkakeresés
Találtál már igazán jó melót Facebook csoporton keresztül?

Fotók: snajajob.com, siencindia.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,603RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta