Így került a Halott pénz és a Soho party a Szent László Gimnázium szalagavatójára

Rovat

Megosztás

Halott pénz idézettel nyitott a 11.-es szónok, Soho partyval zárt a végzős diák, hisz az éjjel soha nem érhet véget. Lássuk be, ezek a mondatok sokkal tanulságosabbak, mint valami szimbolista badarság Adytól.

A diákok szépen beszéltek, mehetnek is az ELTE kommunikáció szakra, Sárkány Péter igazgató pedig mesteri rutinnal tűzte fel a szalagokat. A diákjai meglehetősen sikeresek, mint megtudtuk, még a koreai fizikaversenyen is remekeltek páran. Nem csoda, hogy ezek után nem kispályáztak, és a suli tornaterme helyett a Tüskecsarnokba álmodtak remekbe szabott szalagavatót.

A beugró kicsit borsosnak tűnt (3200), de kinek ne érne meg ennyit, hogy a legszebb ruhában lássa táncolni a szeretett rokont. Hat osztály lett végzős, az osztályfőnökök koncepciója láthatóan eltérő volt. Egy osztály lányai öltöztek bordó-pirosba, a fiúk meg bordó nyakkendőt szereztek hozzá, a többiek fekete estélyiben, illyetve sötét öltönyben nyomták, szabadon.

A gratulációk kissé elhúzódtak, mint Fidel Castro beszédei egykor, de cserébe itt mindent lehetett követni két kivetítőn.

Az 1492 zenéjére, az Amerika felfedezésére hurcolták ki és be az iskolazászlót, nyilván arra utalva, hogy Kolumbusz is járt iskolába, és lám, milyen sokra vitte.

Utána várni kellett sokat, mint Madonnára a koncertjein, de aztán feltűntek a sztárok, a végzősök.

A keringő gyönyörű volt, majd utána a Chicago-hangulatú osztálytánc szintén vérprofi. Sokkal színvonalasabb az átlagnál.

Aztán ellazultunk, mint a malac a jégen, és a kampánygyőztes osztályt láttuk (erre onnan jöttem rá, hogy kiírták a kivetítőre, nyilván diákpolgármester vagy ilyesmi).

A hatalmas projektorokon osztályfotók következtek (több közülük “buli előtt ilyen volt – ilyen lett” jeligére készülhetett.)

Embertelenül nehéz rövidgatyában meg mackóalsóban letáncolni a hófehér ruha/pingvin kettősök csodakeringőjét, s nagyobb élményt szerezni a nagyérdemű közönségnek, ez eleinte nem is sikerült. De aztán mégis bizonyították, hogy fergeteges osztály lévén kockás pólóban és sárga fényvisszaverős mellényre hajazó féltopban is tudnak nagyot alkotni. Mert a lányok akkorát spárgáztak az egyik jelenet végén, hogy azonnal felvennék őket a Borkai Zsolt tornászegyletbe.
Aztán a végén még pár jópofa ötlettel búcsúztak, remek társaság.

(Egyébként szakavatott nézőtársak felvilágosítottak, hogy mindenki táncol keringőt két csoportban, s a hat osztálytánc meg a kreativitást bizonyítja.)

Aztán jött az az osztály, amely bebizonyította, hogy a magyar néplélekhez Kis Grofó és Bódiék világa sokkal közelebb áll, mint Vangelisé. Mulatós zenére és modernizált népdalokra komponáltak fergeteges táncot, ilyen jót rég láttam, mesés volt.

A 12. E következett utánuk, fel volt adva nekik a lecke. Farmernadrágban és fehér pólóban a Queen slágereire ropták. Remek koreográfia volt, segítette a sikert, hogy van olyan az osztályban, aki helyből tud hátraszaltót ugrani. Aztán megannyi Freddie Mercury akart szabad lenni. Tornából ötöst javasolok mindenkinek, mert tele volt akrobatikus elemekkel a show. Még a lanyhább pillanatokban is úgy riszálták, hogy a vízilólány is megirigyelte volna a Madagaszkár kettőből. Aztán jött itt is a fényképparádé, lehet, hogy az mindenhol volt, csak sokat jártam piálni a büfébe.

A 12 F következett, akik kisfilmjük szerint rettegésben tartják egész Kőbányát (nyilván a kínai piac kivételével, mert azt mások tartják rettegésben). Épp a szalagavató tönkretételére készültek…idáig tartott a film, ami remek volt, szívesen rájuk bíznám a Titanic kettő forgatását, ha rajtam múlna, kár, hogy a csattanó elmaradt. Cserébe jött egy szórakoztató tánc.

Utána Egyiptom világát idézte fel a következő bemutató. Már nem a bazári árus hurghadai alkuját, hanem a régit, a fáraók világát. Látványos, szép produkció volt.

A keringő második felvonása zárta a sort. Majd bemutatták a fáradhatatlan Zoltán Annát, a táncművészt, aki betanította a zárókeringőt; míg a a nyitókeringő és még négy osztálytánc Viktorin Dóra érdeme. A nagy közös keringőzés maradt csak a végére.

– Nem lesz tanártánc?- kérdezte szomorúan az egyik néző, de erre maga is kitalálta a választ, mint egyszeri érettségiző a teszt megoldását.

Mert az a B. bbbb.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta