Így legyél szerencsésebb!

Rovat

Megosztás

A szerencse szeszélyes egy jószág. Csak a pillanatnyi hangulatán múlik éppen kit tüntet ki a figyelmével és vesz pártfogásába. A megfelelő taktikával azonban sikerülhet rajtaütni és a szolgálatunkba állítani.

A szerencse sokak számára jelent egy megfoghatatlan, ritkán látott valamit, amiről úgy érzik, hogy messze elkerüli őket és vannak olyan emberek is, akik valahogy mindig a jó helyen vannak és a jó időben. Ez véletlen lenne csupán vagy pedig van arra valamilyen praktika, hogyan legyünk szerencsésebbek? Kutatók szerint van méghozzá öt lépésben megvalósítható.

1. Légy nyitott a lehetőségekre!

A szerencse leggyakrabban ott talál ránk ahol nem is sejtjük. Épp ezért fontos nyitott szemmel, füllel és elmével járni, különben elúszik mellettünk a lehetőség. Egy új állás, egy jó tipp hol találjuk meg a régóta keresett kedvenc rúzst, bármi szóba jöhet. Ehhez jó, ha minél több emberrel tartod a kapcsolatot, igyekszel pozitív maradni és előbb-utóbb beindul az események láncolata pont ot és pont akkor, amikor és ahol éppen te tartózkodsz.

2. Válj alkalmassá a nagy találkozásra!

Ahhoz, hogy rád találjanak a nagy lehetőségek, neked is tenned kell. Ne ülj otthon ölbe tett kézzel, hanem mozgass meg minden követ annak érdekében, hogy biztosan ne szalassz el semmit. Légy rugalmas, nyitott és pozitív. Mit értünk ezalatt? Például egy, a szerencsére fogékony ember kutyasétáltatás közben nem csupán szimpla kutyatulajdonosokat lát a szembejövő sétáltatókban, hanem leendő barátot, üzlettársat stb. Sosem tudhatod, hogy kiben mi rejlik vagy hogyan lesztek egymás segítségére. Ne ragadj le a szokásos rutinodnál: keress új útvonalat a suliba, térj be máshová reggelit venni stb. Tudod, új utak, új lehetőségek.

3. Csak előre nézz és ne görcsölj!

Néha úgy tudunk legkönnyebben megoldani egy feladatot, hogy kicsit elengedjük magunkat, nem vesszük olyan komolyan a szabályokat, egyszerűen csak hagyjuk, hogy történjenek a dolgok. Ha túlságosan rágörcsölsz a részletekre, szem elől tévesztheted a lényeget így több időbe telik majd kikeveredni a célvonalhoz. Egy példa: egy kutatás során megkértek embereket, hogy számolják össze az eléjük tett újságban hány darab fotó található. A legtöbben azonnal elkezdtek a képekre koncentrálni, ahelyett, hogy lazán kinyitották és elkezdték volna nézegetni az újságot, aminek a második oldalán öles betűkkel: Ne számolj, 43 db fotó van az újságban!

4. Mondj igent!

Érdemes néha eltérni a megszokott viselkedési mintáktól, a jól ismert szokásoktól és igent mondani olyan dolgokra amelyekre egyébként nemet mondanánk és amelyeket lehet, hogy később megbánnánk. Sosem voltál még rock koncerten? Sosem vettél részt csoportos utazáson? Nem jártál még bringával a városban?  Egyszóval sose félj kipróbálni valami újat! Itt az ideje, hogy igent mondj!

5. A kudarc a jó barátod!

Nem kaphatunk mindig csupa mókát és kacagást csak mert kimozdultunk a komfortzónánkból. Megesik, hogy nem úgy sülnek el a dolgok, ahogyan elterveztük. De még mindig jobb a dolgok végére járni, mint egész életünkben bánni azt, hogy nm voltunk elég bátrak megtenni a nagy lépést. Sosem lehet tudni melyik lépés végül hová vezet.

Szerencse
Kisgyerekként kerestél négylevelű lóherét?

Képek: 99u, marcandangel, rockettstgeorge, lifeloveandyoga, thedesigninpiration

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta