Így tudsz diákmunkával egy kis zsebpénzhez jutni

Rovat

Megosztás

Mindig jól jön egy kis mellékes pénz, amit szinte azonnal el tudnánk költeni valamire. Közeledik a nyári szünet, így lehetőséged nyílik rá, hogy a szabadidődben keress egy kis pénzt!

Jó a szünet alatt dolgozni, de nem csupán a nyári szünet alatt tudsz pénzt keresni. Suli mellett is könnyen találhatsz olyan munkákat, amit tudsz a tanulás mellett csinálni. Egy fontos feltétel viszont van: be kell tölteni a 16 éves kort, ugyanis csak akkor vesznek fel, ha már elmúltál 16.

Diákmunka sokféle van. Legtöbbször a vendéglátásba keresnek kiszolgálót vagy segítőt, de először mindenféleképpen tájékozódj. A munkaidő is változatos lehet, hiszen van, ahová kifejezetten az estére keresnek dolgozót.

Nem egy ismerősöm van, aki iskola mellett dolgozik. Én is közéjük tartozom. Sokan egyébként tényleg a megélhetésért dolgoznak suli mellett. Délelőtt suli, utána pedig mennek dolgozni, így nem kell állandóan kérniük valakitől, ha szükségünk van valamire, és sokkal jobb érzést saját pénzből vásárolni, mint valaki máséból.

Leszögezném, hogy a diákmunka nem az álommunkád lesz, de egy kis keresetnek nagyon jó. Van, ahol te magad állítod össze, hogy mikor szeretnél vagy mikor tudsz dolgozni. Egy próbát mindenképpen megér, hiszen ha nem tetszik, könnyen találhatsz másikat. Viszont ha dolgozol, az sose menjen a tanulmányaid rovására. Nekem mindig azt mondták, hogy első a tanulás, de a diákmunkával lehetőséged nyílik rá, hogy belekóstolj a nagybetűs életbe, ami után már könnyebben fogod venni az akadályokat.

Felfoghatjuk ezt egy felnőtté válásnak is, hiszen kikerülsz a közegedből és valahol helyt kell állnod. Ha sikeres vagy benne, akkor az csak a javadat fogja szolgálni.

Diákmunkával egy kis zsebpénzt szerezni
Vállalnál diákmunkát?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta