Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Így védd magad a tolvajok ellen!

Így védd magad a tolvajok ellen!

Az apróbb dolgokra nehéz odafigyelni. Általában már csak akkor eszmélsz fel, ha keresed, de sehol sem találod. Egy kisebb dolgot könnyen el lehet emelni, úgy hogy észre sem veszed. Pár trükköt összeszedtem, amikkel a zsebtolvajok és tolvajok ellen alkalmazhatsz.

Ne legyenek szem előtt az értékeid!

Ez a legegyértelműbb. Ha nem tudnak róla, akkor nem is akarják ellopni. A pénztárcádat tedd biztos helyre. Érdemes külön kezelni a pénzt, illetve az iratokat, mert ha ezek egy helyen vannak, nagyobb kár ér, ha eltűnnek. Olyan helyen tartsd őket, ahol nehezen lehet hozzáférni. Egy tolvaj szemszögéből ez úgy néz ki, hogy minél gyorsabban tudjon cselekedni, a legkisebb feltűnés mellett. Tehát egy nehezen hozzáférhető helyhez nem fog nyúlni, mert biztos a lebukás veszélye.

A zsebeid nem biztos helyek!

Sokan elkövetik azt  hibát, hogy a farzsebükben tartják a fontos dolgokat, úgy mint a telefon. Szinte észrevétlenül lehet eltávolítani, ha lépcsőn közlekedsz. A kulcscsomókkal is érdemes körültekintően bánni.

Táskát a vállra!

Egyik-másik tolvaj eléggé pimasz. Gondolkodás nélkül kitépik a kezedből a táskát. Ez különösképpen igaz a női táskákra, majd futásnak erednek és egy kis utcában nyomuk veszik. Érdemes olyan táskával járni, ami vállra vehető, így nehezebben tudják elvinni, valamint a pánt része is legyen egy kicsit strapabíróbb. Ha fontos a táskád, akkor ne a divat legyen az első, hanem a biztonság.

Ne hagyd őrizetlenül a holmidat!

Ha mész valahova, akkor a dolgaidat is vidd magaddal. Ugyan egy nagy táskával nehéz elmenni például egy nyilvános wc-re, de jobb mindig magadnál tartanod, mert pár másodperc alatt is nyoma veszhet. Ha lerakod valahová, mindig a közeledben legyen és legalább tartsd rajta a fél szemedet.

GPS nyomkövetés

Előfordul, hogy értékes dolog van nálad, amit nagyon nem szeretnél, ha ellopnának. Vannak olyan GPS alapú nyomkövetők, amik akkorák, mint egy telefon és nyomon tudod követni. Ez akkor érdekes, ha ellopják a csomagodat, mert azonnal meg tudod állapítani a pontos helyzetét, így könnyen tudsz segítséget kérni. Ez a módszer biciklik esetében remekül működik. A bicikli vázába építve láthatatlan és egy tuti módszer.

Így védd magad a tolvajok ellen!
Téged már loptak meg?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share