Ezt nézed:  / Hírek / PR / Suli / Így vette a Középsuli Makija a mai matekérettségis akadályt!

Így vette a Középsuli Makija a mai matekérettségis akadályt!

A Középsuli Makija végzős hallgatója a Mándy Iván Szakképző Iskolának, most érettségizik, mint ahogy sok másik diák is! Bár volt olyan évfolyamtársa, aki visszarettent és inkább megvárja a következő érettségi szezont, ő úgy döntött leteszi a vizsgákat!

Makit kérdeztük arról, milyen óvintézkedéseket vezetett be a sulija, hogy érzi, hogyan sikerült neki a matekérettségi, és mi zavarta a legjobban ebben a járványügyi helyzetben!

Rémisztő érzés volt, ahogy a tanárok maszkban fel és alá járkáltak a padok között, és nézték, hogy milyen válaszokat adunk! Persze az már kevésbe zavart volna, ha besegítenek kicsit, ahogy hallottam ismerősöktől, volt erre példa.

 

Maki iskolájában maga az igazgató fogadta reggel a diákokat, felajánlotta nekik a meleg vizes kézmosást, vagy választhatták a kézfertőtlenítő használatát is. Ezután pedig maszkokat adott mindenkinek, ami a vizsgázókon végig rajta kellett, hogy legyen, csak akkor vehették le, ha inni vagy enni szerettek volna az írásbeli közben.

Ahogyan minden diákkal, Makival is aláírattak egy nyomtatványt, hogy saját felelősségére vállalja a vizsgát! Ezután a tanárok kesztyűben minden diák függvénytáblázatát átforgatták, ezzel kizárva a csalás esélyét.

A mostani matekérettségi első része szerintem nem volt nehéz, nem is kellett hozzá használni a függvénytáblát és a számológépet sem, azt csak a második résznél vettem elő. Persze, nem akarom magamat elbízni, de összességében az első részből már össze lehetett szedni egy kettest.

 

Maki találkozott olyanokkal is, akik ismétlő vizsgát tettek, de ők is azt mondták, hogy a tavalyihoz képest könnyebb volt az idei matekérettségi első része, sőt, még tanároktól is hallotta ezt.

Holnap történelemből vizsgáznak a diákok! Maki leginkább az idegennyelvi érettségitől tart, az angol az, amitől fél, a holnapi töriérettségi alkalmával lesz segítsége, hiszen ahogy mondta, ott van neki az asztal!

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share