Így zárd le a 2020-as évet!

Rovat

Megosztás

Eljött ez a nap is, a 2020-as év utolsó napja. Bár rengeteg minden történt ebben az évben, jó és rossz dolgok vegyesen, fontos, hogy tanulságokkal és tapasztalatokkal tudd lezárni az évet. Ehhez adunk neked pár tippet.

Sokan sok mindent gondolhatnak erről az évről, de egy biztos: nem volt unalmas, és valószínűleg hasonló évet se zártál még eddig. A koronavírus lényegében az egész évet áthatotta, megváltozott az oktatási rend, megváltoztak a szociális érintkezés lehetőségei. Bár meglehet, hogy alig várod, hogy végre vége legyen ennek az évnek, fontos, hogy le tudd zárni, így pedig újult erővel neki kezdeni a 2021-es évnek.

Vonj le konklúziókat!

Az év lezárását azáltal tudod a leginkább segíteni, ha következtetéseket vonsz le arról, amiket 2020-ban tapasztaltál. Ez lehet a kapcsolatok fontossága vagy akár az önmagadra, egészségedre való odafigyelés is. Gondold át ezeket!

Írd le!

Az előző gondolathoz társítva a legjobb, ha papírra is veted, amiket ebben az évben tapasztaltál. Akár csinálhatsz két oszlopot is: amiket megtanultál, és amikről még többet akarsz majd tudni. Ide bátran írj bármit, amit a mindennapokból tanultál vagy akár a suliban érdekességként éltél meg.

Készíts rajzot!

Ha az írás nem a te műfajod, akkor rajzolj. Adhatsz témát is a rajzaidnak, például, hogy „Erre voltam idén a legbüszkébb!” vagy „Ez a legszebb emlékem erről az évről!”. Adj címeket a rajzoknak, és bátran rajzold le, ami eszedbe jut.

Mi lett volna, ha…?

Mivel a COVID-19 jelentősen átformálta az évet, így neked is átírhatta a terveidet. Gondold át, hogy hogyan alakult volna az éved, ha nincs a vírus. Lehet, hogy alig lett volna másabb vagy éppen teljesen máshogy alakul? Ezekkel a kérdésekkel kicsit már rá is tudsz kanyarodni arra, hogy milyen céljaid, vágyaid lennének a következő évre.

Mit vársz 2021-től?

Azt is fontos átgondolnod, hogy mit vársz a következő évtől. Mik az elképzeléseid, miket szeretnél véghezvinni? Ezek akár a legkisebb tervektől a legnagyobbakig váltakozhatnak, a lényeg, hogy fogalmazz meg magadnak célokat, vágyakat, amelyek teljesítésén akarsz 2021-ben munkálkodni. A főbb pontokat pedig akár kis cetlik formájában ki is teheted a faladra, hogy mindig szem előtt legyenek.

Légy büszke magadra!

Előfordulhat, hogy az éved értékelésével sok minden eszedbe jut, amit nem úgy szerettél volna, ahogy történt vagy esetleg csalódás is ért. Ne felejtsd el azonban, hogy teljesen más volt ez az év, mint bármelyik előtte.

Az, hogy kitartottál és próbáltál a lehetőségekhez mérten tanulni, fejlődni, magadra és a családodra is odafigyelni, az mindennél fontosabb. Légy büszke magadra!

Forrás: giphy.com

Így zárd le a 2020-as évet!
Te hogy zárod le az évet?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta