Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Ilyen a depresszió

Ilyen a depresszió

Remek képek, melyek bemutatják hogyan is néz ki maga a depresszió, valamint mit érez az ember olyankor, ha mindenkitől távol szeretne kerülni.

Leginkább az iskolásokat érinti az alábbi gondolat. Mégpedig az, hogy a suli nem készít fel kellőképpen az életre, valamint nem ad elegendő tudást ahhoz, hogy megálld a helyedet. Ismerős lehet a szituáció, mikor a legagyafúrtabb matek tételeket kell megtanulnod, vagy olyan évszámokat, amiket soha az életben nem kell használnod, egy egyszerű bankokkal kapcsolatos kérdésre azonban nem tudsz válaszolni.

Nagy különbség van a kettő között, hogy azért nem mész ki a házból, mert nem akarsz, vagy azért, mert nem mersz. A depressziós emberek egyik fő jellemzője ez. Félnek közösségbe menni, valamint attól, hogy megszólja valaki őket.

A sok alvás szintén jellemző lehet. Egyszerűen se akarat, se kedv, se motiváció nincs arra, hogy felkeljünk, úgyhogy inkább marad helyette az egész napos ágyban töltött időszak. Komoly problémát jelent az, ha valaki elvesztette a motivációját és már nincs kedve semmihez se.

Szintén nagy dilemma tud lenni, hogy azért rontottál el valamit, mert túl erősen próbálkoztál, vagy azért, mert nem próbálkoztál eléggé. Egyik se jó, egyes esetekben pedig azért nem állunk neki valaminek, mert félünk a kudarctól. Viszont, ha valamit nem próbálunk meg, akkor az sosem fog valóra válni.

Csend helyett a zene? Valaki ezzel védekezik, hogy ne hallja saját gondolatait, amiknek erős negatív jellege van. Sokszor a csend a legrosszabb és ilyenkor törnek felszínre az elnyomott gondolatok. A zene pedig erre megoldás lehet.

A depresszió a párkapcsolatokra is hatással lehet. Nagyon sok múlik a másik félen, hogyan viszonyul hozzá, miként vélekedik róla. Ez meghatározhatja azt, hogy véget ér-e a párkapcsolat vagy sem. Komoly kitartás kell hozzá és nagyon sok türelem.

A drasztikus frizuraváltoztatás szintén egy jel. Nem csupán a kitűnés a cél, jelzi, hogy valami gond van. Valami megváltozott és nem éppen jó irányban.

Ilyen a depresszió!
Voltál már depressziós?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share