Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Ilyen betegségeket kaphatsz el, ha nem védekezel

Ilyen betegségeket kaphatsz el, ha nem védekezel

Előbb-utóbb mindenki elkezd nemi életet élni. Az azonban nem mindegy, hogy hogyan. Cikkünkben összeszedtük azokat az általános nemi betegségeket, amiket bármikor elkaphat az ember, ha nem elég óvatos.

A nemi betegségeket röviden STD-nek (Sexually Transmitted Disease-Szexuális úton terjedő betegség) nevezik. Ide tartozik minden olyan betegség, ami közösülés során kapható el, és ami borzasztóan meg tudja nehezíteni a mindennapokat.

 

CHLAMYDIA 

A chlamydia fertőzés vizelési panaszokkal, vizeléskor égő érzéssel, férfiak esetén nyákos húgycsőfolyással, nőknél szintén vízszerű folyással jelentkezik. A fertőzéshez később alhasi, kismedencei fájdalom, ízületi panaszok társulhatnak.

Ami veszélyes benne, hogy sokszor tünetmentes, így az ember észre se veszi és már chlamydia-s. Lányoknál extra veszélyes, hiszen meddőséget is okozhat.

 SZIFILISZ ÉS TRIPPER

A szifilisz, mely kezeletlenül csaknem minden szervet, az egész szervezetet támadja meg, súlyos szövődményeket okoz. A szifilisz első megnyilvánulása férfiaknál és nőknél egyaránt a nemi szerveken kialakuló fájdalmatlan fekély, mely kezelés nélkül is elmúlik.

A gonorrhoea (kankó, tripper) férfiaknál általában gennyes húgycsőfolyást, nőknél a méhszájból kiinduló gennyes, máskor vízszerű, nyákos folyást eredményez.

Érdekesség, hogy Ady Endre is szifiliszben szenvedett. Mind a két betegség elkerülhető megfelelő védekezéssel.

HPV KONDILÓMA (Nemi szervi szemölcs)

A nemi szervi szemölcs egy jóindulatú bőrkinövés, amit a HPV (humán papillóma vírus) okoz.
A nemi szervi szemölcs  a nemi szerveken, a húgycső és végbélnyílás körül jelenik meg, 2-3 mm-es, vagy nagyobb, bőr színű, fájdalmatlan vírusos szemölcs, mely szexuális úton terjed.

Szerencsére el lehet távolítani őket, viszont mégsem egy túl szép látvány.

condom

Ezeken kívül is létezik rengeteg nemi betegség. Ha úgy éljük a szexuális életünket, hogy mindig figyelmet fordítunk a védekezésre, akkor nincs mitől tartanunk. A gumióvszerek használata 99%-ban megvéd a szexuális úton terjedő betegségektől.

 

Foto: http://theislamicmonthly.com/

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share