Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Ilyen feladatokat kaptak a diákok a matekérettségin

Ilyen feladatokat kaptak a diákok a matekérettségin

Százalékszámítás, mértani sorozat, módusz és medián, geometria, gráfok, halmazok, vektorok – többek között ilyen témájú feladatokat kaptak a diákok a középszintű matekérettségi első részében-írja az eduline.hu. 

A matematikából középszinten vizsgázók két feladatsort kapnak: az első 10-12 feladatot tartalmaz, amely alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi.

Ezeknek a feladatoknak a megoldásával 30 pontot lehet szerezni – több pontot ér a matekérettségi második, hosszabb, összetett feladatokból álló része, azzal maximum 70 pontot gyűjthetnek a vizsgázók.

Egyenlőtlenség, trigonometria, sík- és térgeometria, gráfok, valószínűségszámítás – ezek a témakörök is szerepelnek a középszintű matekérettségi második, hosszabb és összetettebb feladatokból álló részében.

Az érettségizők – ahogy azt a korábbi években megszokhatták – több szöveges feladatot is kaptak, amelyek közül kettő igen aktuális témához kapcsolódik. Az első – több matematika témakört érintő – feladat a Föld vízkészletéről, egy másik elektromos autókról szól.

A második feladatlap megoldására 135 percet kapnak a diákok. A II/A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmaz, mindegyik több részkérdésből áll.

A II/B rész három, egyenként 17 pontot feladatból áll – ezek közül az érettségizőknek kettőt kell választaniuk, és csak annak a kettőnek a megoldását értékelik majd a tanárok. Mindegyik feladat összetett, több matematikai témakört érint.

Forrás: eduline

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share