Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Ilyen, ha pasik vesznek fel magassarkút!

Ilyen, ha pasik vesznek fel magassarkút!

Gondoltad volna, hogy eleinte a magassarkú, a férfiak ruhatárához tartozott? Nem, ugye? Pedig a harisnyát sem nők hordták először. Kutatók már az ókorban is találtak utalásokat, főként falfestményeket, amelyeken magasított sarkú cipellőt viselő férfiak szerepeltek, majd a lábbeli a 16. század környékén is felbukkant a pasik ruhatárának részeként. A magassarkú viselése azt sugallta egy férfiről, hogy az illető jómódú családból származik. Persze, ne a mai 10 centis sarokkal és platformokkal ellátott körömcipőkre gondoljunk, hanem olyan sarkakra, mint ami a lovagló-, vagy cowboy csizmákon is van.

Az első hölgy, aki magassarkút viselt, Medici Katalin volt, saját esküvőjén, 1533-ban, majd ettől kezdve a 19. századig hordtak magasított sarkú cipőt a férfiak és a nők egyaránt. Manapság azért inkább mi lányok hordunk magassarkút, vagy ha mégis meglátunk ilyesmiben flangálni egy hímnemű egyedet, biztosan ott ragad a két szép szemünk néhány percre.

High-Heels-Pic

Mindenkinek önfeledten sírva nevetős pillanatokat fog okozni a következő videó, még azoknak is, akiknek már volt szerencséje magassarkúban botladozó férfiakhoz, de a srácoknak akár tanúságosak is lehetnek a következő percek. Nem is olyan könnyű magassarkút viselni, csak hallgassátok, mit mondanak ezek az úriemberek.  😉

 

Magassarkú cipő pasikon
A te pasid kipróbálta már a magassarkút?

 

Fotók: bendandmend.com.au, glogster.com,

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share