Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Íme, a jó kisugárzás titka

Íme, a jó kisugárzás titka

Nem csupán a hírességek kiváltsága.

Anka belépett a terembe, s az összes szem reá szegeződött: fiúk-lányok egyaránt őt lesték megbabonázott arccal. Pedig nem volt rajta semmi különös: leheletnyi smink, farmernadrág, s magassarkú cipő lábán. Ahogy fejét fordította, meglibbent dús hajkoronája – lélegzetelállító látványt nyújtott. Akár egy mesebeli tündér, mely láthatatlan pálcájával igézte meg a tömeget.

Bizonyára sokan bújnának bőrébe még látatlanul is, hasonló hatásban reménykedve. Elvégre jó kisugárzással az ellenkező nemnél is biztosabb a siker.

A Középsuli.hu Ask.fm-es oldalára hetente teszik fel a bűvös kérdést, hogyan is lehetséges ez, nem sejtve, hogy a lehető legegyszerűbb a válasz, és semmiféle segédeszköz nem szükséges a cél eléréséhez.

Földiekkel játszó égi tünemény

Már az igekötővel ellátott neve sem véletlenül az, ami: kisugárzás. Akár a barlangi patak, ez is olyan forrásból tör felszínre, melyet szem nem láthat meg soha. A ruhadarabok, frizura, smink mind csak eszköze megnyilvánulásának, árok, melyben majdan csörgedezhet. Divatos holmikba bújni nem egyenlő hát a kellemes kisugárzással. Kétségkívül elragadó teremtés, s valódi stílusikon volt a színésznő Audrey Hepburn, mégsem a kis fekete tette azzá, hanem a kecsesség, ahogyan viselte azt, s a világra rácsodálkozó ártatlan szemek.

piros bájos ruha

Ha arra gondolsz, jó kisugárzás, valószínűleg nem is jutnak eszedbe fodrok, bodrok, ruhák. Sokkal inkább egy karakteres arc vagy egy jellegzetes mozdulat. A másik ember mágnesként tapad hozzá, s ha csak egy pillanatig látja is, egész életére megjegyzi magának álmaiban. De ábrándjai helyett a szíve is őrizheti emlékét. A jó kisugárzású emberek szimpátiát keltenek a másikban. Szimpatikussá pedig legkönnyebben egy őszinte mosoly tehet. Azon kívül, hogy a mosolygós arcok jókedvüket átragasztják a környezetükre, senki sem feltételezne róluk hátsó szándékot, negatív gondolatokat, épp ellenkezőleg. „Kedvellek!”- olvasni le a felfelé húzódó ajakról, és viselője ezt valóban így gondolja. Legszívesebben az egész világot a keblére ölelné, ha lenne rá módja.

És szomorú szemek

Tapasztalatból tudom, a fogpasztareklám-mosoly nem varázsolható az arca gombnyomásra- azazhogy pont gombnyomásra, kamera előtt állva, de a hétköznapi szituációkban – séta az utcán, vásárlás, szóváltás egy idegennel… – igen furcsán venné ki magát egy fülig érő száj.  Nem is mindenki a mosolyt választotta fegyveréül: a brit modell, Kate Moss, vagy a színész Johnny Depp például megközelíthetetlenségével, hűvös megjelenésével hódít. Aki hasonló lelkületű, rokonnak is érzi őket magához.

v ch

„Ha mélabús fiú tetszik, legyek hát én is az?” Megválaszolom, még mielőtt a naiv kérdés bárkiben is megfogalmazódna: semmiképpen sem. „Akkor mégis maradjak a mosolygásnál?” Ha nem érzed indokoltnak, miért tennél ilyet?

A kérdés egyre bonyolódik, de már csak egy hajszál választ el a cikk elején felvillantott megoldástól.

Kéz a kézben

A jó kisugárzású ember – önmagával összhangban lévő ember. Amit belül érez, gondol, azt tárja a külvilág elé is. Nem próbál más, számára vonzó, de vele ellentétes személyiségeket utánozni, mert megjelenése diszharmóniába kerülne lelkével. Csak tanulságképp: én kamaszkoromban laza nadrággal, aranyláncokkal és féloldalt felnyírt hajjal tudattam a nagyvilággal, milyen lázadó rosszlány is vagyok. Ismerőseim értetlenül álltak stílusváltásom előtt, én pedig már régi fotóim visszanézegetése nélkül is tudom, igazuk volt, valóban nem illett visszahúzódó természetemhez ez a külső. A hajam azóta kinőtt, a fejem lágya be, bő nadrágaimat szoknyára cseréltem, s hirtelen az is észrevette hófehér fogsoromat, akinek előtte csak  derengett a nevem. Mit tehettem volna bókját hallva, mosolyogtam tovább – Moss kisasszony és Depp úr pedig hadd morogjon csak kedvére magában.

Hétköznapi csillagok
Neked milyen a kisugárzásod?

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók:weheartit)

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share