Indul a visszaszámlálás! Holnap magyar írásbeli!

Rovat

Megosztás

Az érettségi 2023 -ban is országos szinten hagyományosan az írásbeli magyar érettségi vizsgával indul, melynek időpontja: 2023 május 8, hétfő.

Az írásbeli érettségi 2023 május 26-ig tart. A szóbeli érettségi vizsgák 2023 június 7 és június 30 között zajlanak majd. Íme a fotón a cél.

Az áhított, vagy éppen elvárt, de mindenképpen hasznos érettségi bizonyítvány elnyeréséig még van néhány hét, de gondoljatok arra, kedves diákok, mekkora sóhaj szakad ki majd belőletek, ha majd átveszitek a “bizót”! Jó, jó, tudjuk hogy még azután jön a felvételi, de ha ez, az érettségi jól megy, aligha lesz gond azzal. Már annak, aki továbbtanul. Biztatásul és segítségül jöjjön néhány jó tanács! Tőlem, két érettségin már jócskán túl levő fiú édesanyjától: nektek.

Nem ajánlatos végig tanulni az éjszakát a vizsga előtt, sem tengernyi kávét inni előtte: az agyunk pont akkor tompulhat el, a szívünk épp akkor lassulhat le, amikor arra majd az írásbeli vizsgán szükség lehet. Pihenj egy jót inkább! Levegőzz, sétálj, ússz egyet, játssz a kutyáddal macskáddal. Aligha sajátíthatod el egy éjszaka alatt az elmulasztott ismereteket, netán mindazt, amit 4 év alatt elmulasztottál.

Ne lazíts túlságosan az érettségi előtt! Se utána. Még a nagyon jók sem tudnak teljesíteni egy átbulizott, netán alkohollal lazító este után.

Ha nagyon izgulsz, netán hajlamos vagy a leblokkolásra, ne szedj be orvos ellenőrzése nélkül különféle ” baromijó” nyugtatókat! Megvan mindennek az útja, szabályos módja, így a gyógyszerek, gyógynövényekből főzött teák fogyasztásának is.

Reggel, érettségi előtt végy egy hatalmas forró fürdőt, hidd el, jót fog tenni nemcsak a testednek, de a lelkednek is, hiszen nyugtató hatással bír.

Ezek a mi tanácsaink számotokra, figyeljetek oda mindenre IS, holnap startolunk, ráadásul reggel élőben jelentkezünk nektek, sok sikert!

Képek: Pixabay

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta