Ingyen ad kölcsön több, mint 1000 szalagavatós ruhát

Rovat

Megosztás

A szalagavató – azaz ahogy angol nyelvterületen hívják: prom – Angliában is drága mulatság, ami rendesen megterheli a családi kasszát. Többet nem kell aggódnia a szegényebb diákoknak, hiszen pont rájuk gondolt egy fiatal lány, amikor létrehozta saját kis vállalkozását.

Fiatal kora ellenére több, mint 1000 lánynak tud segíteni élete egyik nagy napján Ally Elouise, a 24 éves walesi lány. Hogyan? Báli ruhával. A szalagavató, azaz a “prom” ugyanis az Egyesült Királyságban is nagy kiadásokkal jár, a ruhavásárlást vagy ruhabérlést a szegényebb családok nem mindig tudják kifizetni. Ally kis jótékonysági cége, a PromAlly viszont ingyen adja oda a lányoknak a gyönyörű ruhákat, hogy a fontos estén ők is tündökölhessenek, csakúgy, mint a többiek.

A rászorulók a cég honlapján tudják kiválasztani a nekik legjobban tetsző báli ruhát, de Ally szívesen ad divattanácsokat is azoknak, akik még nem tudják, mit szeretnének viselni. A ruhakölcsönzésért nem kell fizetni, mindössze a 10 fontos postaköltséget kell állnia a rendelőnek, majd az esemény után visszaküldenie a feladónak, hogy a ruhát aztán mások is viselhessék.

A lányok után a fiúknak is elindult az ingyenes öltönkölcsönzés, már több, mint 60 darabbal. Az ötletgazda szeretne példát mutatni, hiszen ő maga is átesett a szalagavatón, és tudja, milyen fontos alkalom egy tini életében: “Ők így is eleget stresszelnek a pubertáskor miatt, ott a bullying, a vizsgák, a főiskolai jelentkezés, meg úgy általában, tininek lenni nem egyszerű… Nem kellene még a szüleik anyagi helyzete miatt is rosszul érezniük magukat mindezek tetejére ezen a fontos napon” – mondta a lány a BBC-nek.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta