Ingyenes edukációs programot indít a Hangfoglaló!

Rovat

Megosztás

Egész napos programmal indítja új évadát a Backstage, a Hangfoglaló Program ingyenes edukációs sorozata. A programra várunk mindenkit, aki érdeklődik a könnyűzenei menedzsment és a zeneipar működési mechanizmusai iránt. A Backstage start előadások és workshopok olyan zeneipari előadóknak, managereknek és egyéb iparági szereplőknek szólnak, akik nyitottak a kapcsolatépítésre és az egyéni- illetve csoportos fejlődésre.

A program helyszíne idén ősszel az A38 Hajó felújított Orrbárja, az első eseményt pedig szeptember 29-én szerdán tartják.
A program ingyenesen látogatható, de regisztrációköteles, ezt az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Az első Backstage teljes programja elérhető a Facebook eseményben is.


09:30 – 10:30 Anyagi és szakmai források: Bemutatkoznak a hazai könnyűzenei támogatási rendszerek
Előadók: Dénes Adél (Petőfi Kulturális Ügynökség), Cselőtei László (NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégium), Tóth Barbara (Hangfoglaló Programiroda)
A hazai könnyűzene-támogatási rendszerek az elmúlt évben intenzív átalakuláson mentek keresztül, amely folyamat még mindnig tart. A nagy kép felvázolásában, illetve a meglévő szervezetek közötti viszony tisztázásában kíván az első panel segíteni.

10:45 – 11:45 A pénz miatt – a zenekari gazdasági működés alapjai
Előadó: Nagy Adrienn zeneipari szakember
Minden produkció életében elérkezik a pillanat, amikor már nem csak a próbaterem magányában, hanem egyre nagyobb közönség előtt is megjelenik. Ezzel párhuzamosan nagy valószínűséggel már korán elkezdődik egyfajta gazdasági működés is, amelynek számos formája létezhet. Nagy Adrienn zeneipari szakember az elmúlt években számos helyen dolgozott menedzserként és programszervezőként. Az előadás betekintést nyújt a zenekari működés alapvető feladatain és funkcióin túl abba is, hogy melyik ponton milyen pénzügyi háttér szükséges a szabályos és hatékony munkához.

12:30-13:30 Egy éves pénzügyi terv felrajzolása – workshop
A pénzügyi alapozó előadást követően egy intenzív, gyakorlatorientált workshopon vehetnek részt azok, akik szívesen megnéznék, milyen pillérei vannak egy éves pénzügyi terv felrajzolásának. A workshop maximum 15 fővel kerül megrendezésre.

13:30-15:00 Ebédszünet

15:00-16:30 It’s been a hard days night – Kerekasztal az újraindulás tapasztalatairól


Beszélgetnek: Oszkó-Jakab Natália (Művészetek Völgye), Podlovics Péter (XLNT Booking & Records), Veres Tamás (Budapest Park), Herold János (iamyank)
A beszélgetés körüljárja azokat az anyagi, pályázati, lelki és szakmai forrásokat és hiányokat, amelyekkel mindannyian szembe kellett hogy nézzünk az újraindulást követő időszakban. A nyári fesztiválszezon zsúfoltsága egy ideges tervezést, és egy feszes tempójú őszt ígér. Vajon tényleg így lesz? A beszélgetőtársak között megtalálható fesztiváligazgató, előadó, klubvezető és menedzser is, akik segítségével közösen nézzük meg, hogyan lehet a legtöbb üzleti és személyes profittal, pozitív élménnyel belelépni a következő időszakba – tanulva az elmúlt év tapasztalataiból.

Képek: Facebook

Forrás: Hangfoglaló honlapja

Mindig új és friss zenei hírek, kliptörténetek, melyeket naponta olvashatsz honlapunkon! Zenei rovatunk, és cikkjeink megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta