Ingyenes külföldi nyelvtanulás középiskolásoknak! Ne maradj le róla!

Rovat

Megosztás

Évente 140 ezer diák utazhat külföldre nyelvet tanulni, a kormány ehhez 90 milliárd forintot biztosít. A tanulók már ősszel jelentkezhetnek az utazásra – számolt be róla az Infostart.

Ingyenes külföldi nyelvtanulást biztosítanak a 9. és 11. évfolyamos gimnazistáknak, szakgimnazistáknak! A kéthetes külföldi kurzusokon angol, német, francia és kínai nyelvet tanulhattok majd nyáron.

Kínába, az európai uniós tagállamok közül pedig az Egyesült Királyságba, Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba és Ausztriába utazhattok!

A Tempusz Közalapítvány felületén jelentkezhettek majd egyénileg, vagy csoportosan – vagyis az iskolával – az utazásra. Minden jelentkezőnek biztosítanak helyet, viszont az utazáshoz bizonyos feltételeknek teljesülniük kell. Hogy milyen feltételek is ezek?

Ajánlást kell kérni az iskolától, szükség van a család hozzájárulására és minimális nyelvtudásra is.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a nyelvtanulás szempontjából is hasznos legyen a külföldön eltöltött két hét. Anyanyelvi tanároktól tanulhatnak majd külföldön a diákok, és a programban figyelni fognak arra, hogy minőségi szolgáltatást biztosítsanak, ennek érdekében az adott országok nagyköveteivel is felvették a kapcsolatot. A gyerekek családoknál lesznek elhelyezve, ahol csak lehet, hogy ezzel is segítsék a tanulást az anyanyelvi környezetben – közölte Bartos Mónika.

 

Az első utazásokra már ősztől lehet előzetesen jelentkezni, az első diákcsoportok már jövő nyáron részt vehetnek a külföldi kurzusokon.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta