Interjú a híres séffel, aki 91 kilogramm lisztből készített kenyérlángost, Bozsányi Rafaellel beszélgettünk

Rovat

Megosztás

A híres séf, aki elkészítette a világ legnagyobb kenyérlángosát most interjút adott nekünk, melyből kiderül, ki is ő valójában, a porondon Bozsányi Rafael!

Kérlek mesélj egy kicsit magadról, mit lehet rólad tudni?

Idestova már 25 éve vagyok szakács – persze tanulóévekkel együtt. Számomra egy olyan életérzés a főzés, mely teljesen ki tud kapcsolni, a pillanatban tudok maradni. Az évek alatt kialakult bennem egy szolgálat, mely arra sarkallt, hogy energetikailag gyógyítsam az embereket, én ezt a finom ételekkel teszem. Az elmúlt 20 év projektje az ételek körül forgott, szerettem volna bevezetni sok-sokféle ételkülönlegességet, ez meg is valósult, ugyanis egy egész Know how-t adtam az étterem tulajdonosoknak, vagy tulajdonostársaknak, mint például az Articsóka, a Kiskakukk étterem, a Vegan Garden, stb. Mostanra azonban ejutottunk végre oda, hogy elindítottam a saját brandemet, a Rafael Mastersef vacsoraesteket.

Hogyan csöppentél bele a média világába?

Az első komolyabb megjelenésem az egy világrekorddal kapcsolatos. A volt párommal egy jótékonysági eseményt szerveztünk, a Gyermekétkeztetés Alapítvánnyal volt egy közös projektünk, mely keretein belül 500 gyermeket etettünk meg. Ami a világrekordot illeti: megsütöttük a világ legnagyobb kenyérlángosát. Ezért megkerestek a televízióból, először nemet mondtam. Később, amikor megnyílt a Vegan Garden étterem, akkor ismét megkerestek, ekkor döntöttem úgy, hogy vállalom a Séfek séfét.

Fogsz még szerepelni a televízióban?

Szintén lehet velem majd találkozni egy TV2-ős projektben, de erről még nem beszélhetek. Ellenben hamarosan elkészül önálló YouTube csatornám, illetve rádiós interjúk is fognak velem készülni, alakul az életem.

Ha vegánság, akkor rád lehet asszociálni. Miért történt mindez?

A vegánság ragadozóként jött az életembe, mert én egy olyan séf vagyok, akinek ha van egy feladata, akkor azt véghez is viszi. Kaptam egy lehetőséget a Vegan Garden étteremtől, hogy kreatív séfként részt vehettem az alapításban. Nagyon hálás voltam ezért a munkáért, hiszen a kultúrába bele tudtuk csempészni a vegánságot. Manapság ezek a típusú ételek nagyon felkapottak lettek, sőt egyre többen fogyasztanak ételeket ebben a formában, beszéljünk itt bármilyen betegség okán, vagy vegetáriánusokról. Nekem mondjuk az edzés miatt úgy érzem, muszáj valamennyi húst megennem, de mindannyian mások vagyunk.

A Vacsoraest, mely a legújabb projekted, mit takar? Mesélj erről kérlek.

Nagyon a gyermekemnek érzem ezt a projektet, én újító vagyok, s amibe belekezdek, az általában össze szokott jönni. Nagyot debütált, sok visszajelzést kaptunk. Ezen a vacsoraesten az ízekkel, az illatokkal és a vizuális képekkel szalonszerű hangulatot varázsolunk a 30-as, 40-es korosztállyal, a modern szalon hangulatot teremtjük meg, ahol hedonista vegán és nem vegánként is jól érezheted magad. Úgy érzem, nagyon jó kis csapatom van, Bácsi Zoltán borász barátommal és Ghebali Kenza hobbi szakácssal karöltve. A legközelebbi időpont Valentin-napra esett, melyen várunk mindenkit sok-sok szeretettel, arról nem is beszélve, hogy minden rendezvényre népszerű embereket várunk, akár énekes, akár séf, nálunk mindenki megfordul. Februárban például már elígérkezett hozzánk Németh Leonóra énekesnő, aki szuper dalokkal készül nekünk, miközben mi az Ízek, imák, szerelmek című film szuper ételeit fogjuk újraalkotni.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta