Interjú: Istenes Bence autószerelő és szakács is szeretett volna lenni

Rovat

Megosztás

Istenes Bence Magyarország egyik legnépszerűbb, legtehetségesebbnek kikiáltott műsorvezetője. Nemrégen vele beszélgettünk, még javaslatot is tett nektek arra, hogy hogyan találhatjátok meg önmagatokat igazán.

Aki olvas rólad, az tudja, hogy rengeteget dolgoztál azokért a sikerekért, amiket elértél. Mik motiváltak arra, hogy megdolgozz a sikerekért?

Alapvetően maximalista és céltudatos vagyok, mindig szerettem volna feljebb jutni. Sosem volt kérdés számomra, hogy a sikerért meg kell küzdeni.

Véleményed szerint mivel motiválhatóak a mai középiskolások, hogy hozzád hasonlóan megdolgozzanak a sikerekért az iskolában a tanulás terén?

Szerintem hagyni kell a gyerekeket a maguk útján járni, hogy megtalálják, miben jók.

 

Ezenkívül nagyon sok múlik a tanárokon is, mert a legunalmasabb órán is tudtam figyelni, ha úgy tálalták az anyagot. Valamint abban is hiszek, hogy keresni kell olyan embereket, akikre a fiatalok felnézhetnek, és példaként lehet őket eléjük állítani.

Találkoztál már olyan fiatalokkal, akik példaképként tekintenek rád a rengeteg elért sikered miatt? Te magad el tudod képzelni magad a mai tinédzserek tömegének példaképeként?

Előfordul, hogy találkozom olyan fiatalokkal, akik azt mondják, hogy én vagyok a példaképük, ez nagyon jól esik. Ha bárki kérdéssel fordul hozzám, vagy tanácsot kér, akkor nekik igyekszem segíteni.

Általában a képernyőn mosolyogva, boldogan, viccelődve látunk. Vezettél már le egy élő adást úgy, hogy közben valamiféle nagyobb lelki problémád volt? Ha igen, hogyan tudtál felülemelkedni a lelki bajon, és a műsorra koncentrálni?

Természetesen volt már ilyen, de azt szoktuk mondani, hogy a nézőt nem érdekli, mi van a háttérben, hogy én mit élek át, vagy milyen technikai nehézségek merültek fel, csak a végeredmény érdekli, hiszen szórakozni szeretne. Ha profi vagy, az ilyen helyzeteket egyszerűen meg kell oldanod. Ilyenkor kikapcsolok, és még ha nagyon nehéz is, kizárólag a feladatra koncentrálok.

A tinédzserkor tele van változásokkal, egyik pillanatban még nevet a tini, a másikban már sír, a harmadikban hisztizik, a negyedikben pedig megint nevet. Te képes lennél egy olyan műsort vezetni, amelynek a főszereplői egytől egyig mind tinédzserkorúak?

Azt gondolom, igen képes lennék. Ha most a Vigyél el! kapcsán 30 lánnyal megbirkóztam – pedig őket sem volt egyszerű kezelni –, akkor a tinikkel is menne.

Szeretem a kihívásokat, a különleges helyzeteket, és szeretek ezekkel megküzdeni.

 

Gif: Nlcafe.hu
Gif: Nlcafe.hu

 

Elég hamar rátaláltál a szenvedélyedre, a média világára. Honnan tudtad tizenévesen, hogy mivel szeretnél foglalkozni egész életedben?

Nagyon fontos, hogy megtaláld, miben vagy a legjobb. Én is szeretnék például hatalmas rocksztár vagy válogatott focista lenni, de nem ezekben vagyok a legjobb. Felmértem, hogy miben lehetek kiemelkedő, és onnantól csak arra koncentráltam.

Milyen tanácsot adnál azoknak a tinédzsereknek, akik jelenleg egy-két évvel az érettségi előtt állnak, és fogalmuk sincs, hogyan tovább? Hogyan döntsenek jól ebben a kérdésben?

Én is sok minden szerettem volna lenni tizenévesen – például szakács vagy autószerelő –, ezért elmentem gyakorlatra, és kipróbáltam magam.

 

Így kiderült, hogy az autószerelés nagyon távol áll tőlem, ezek a szakmák nem nekem valók. Azt gondolom, hogy utána kell járni annak amivel foglalkozni szeretne az ember, ki kell próbálni és beszélni kell olyanokkal akik tapasztalattal rendelkeznek.

A legújabb műsorod, a Vigyél el! egyik résztvevője, Korina a Középsuli.hu magazin Középsuli című internetes tinisorozatának egyik szereplője is egyben. Milyen közös emlékeid vannak Korinával a Vigyél el! forgatásairól?

Korina volt az a lány, aki ha egy jó pasit látott, akkor egyből felvette a szemüvegét, és ezt nagyon kreatívnak tartottam.

IMG_1932

 

Istenes Bence - Műsorvezető
Neked Istenes Bence a kedvenc műsorvezetőd?

Borítókép: Rcnews.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta