Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Interjú: Muri Enikő, a lázadó tinédzser, aki még a szüleivel is feleselt

Interjú: Muri Enikő, a lázadó tinédzser, aki még a szüleivel is feleselt

Muri Enikő az első X-Faktor felfedezettje, és a második széria nagy visszatérője. Ő volt az, aki újra bepróbálkozott a zsűrinél, és másodjára hatalmas sikereket ért el a műsorban, az ezüstöt el is vitte. A vele készült interjúban az X-Faktorba való visszatérése mellett a középiskolai élményeiről is kérdeztük, az is kiderül, hogy Enikő nem a nyugton maradó tinédzserkort élte át.

Az X-Faktor első évében nem jutottál be az élő showba. Ez mennyire tántorított el téged a zenéléstől? Mekkora csalódás volt ez a számodra?

Először nagyon csalódott voltam, nagyon szerettem volna bekerülni a legjobb tizenkettő közé. Aztán vettem egy nagy levegőt, és arra gondoltam, hogy ha egy év múlva újra indul a műsor, akkor újra jelentkezem.

Mi az, ami mégis motivált arra, hogy újra jelentkezz a műsorba?

Az, hogy ezt szeretem csinálni, ehhez értek, és ebből szeretnék megélni, ha lehet, életem végéig. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy újra jelentkeztem.

Véleményed szerint mi az, ami a tanuláshoz való motiváló erő lehet egy középiskolás diák számára?

Sok munka, sok áldozat és harc. Ha valamit kitűzöl célnak magad elé, akkor tarts ki az elveid mellett, és tegyél meg mindent az álmaidért.

Te milyen tanulási módszereket használtál a könnyed tanuláshoz középiskolás korodban?

Nem voltam kitűnő tanuló, és nem is tanultam sokat. Odafigyeltem az órákon, de otthon nem nyitottam ki soha egy könyvet sem. Ennek meg is lett az eredménye, nagyon féltem, hogy mi lesz a szóbeli érettségin. De ha néha nagy nehezen rászántam magam a tanulásra, akkor az adott témával kapcsolatban jegyzeteket készítettem, kiemeltem szavakat a törikönyvből, és ha felelnem kellett, eszembe jutottak a kiemelt szavak, és akkor már képben voltam mindennel.

Mit jelentett számodra az éneklés középiskolás korodban, és mit jelent számodra ma?

Középsuliban még izgulósabb voltam, nem volt annyi tapasztalatom, és féltem kiállni a közönség elé. Ma már sokkal lazább vagyok, ennek ellenére komolyabban is veszem a feladatokat.

Hogyan viszonyulsz a mai felgyorsult világhoz, amiben már szinte mindenki internetezik egészen gyerekkorától kezdve? Megrettent téged a mai középiskolás generáció internetes talpraesettsége, vagy előnyösnek tartod inkább?

Mivel én is a Facebookon és Instagramon tartom a kapcsolatot a rajongóimmal, ezért nekem az internet maga a megváltás. Fontosnak tartom, hogy az új generáció is használja. Számomra az egyetlen mankó, amibe kapaszkodni tudok. Ennek ellenére nem értek azzal egyet, hogy 7-8 éves gyerekek már a legújabb, legtrendibb érintőképernyős telefonokkal rohangálnak. Veszélyes is tud lenni az internet, fontos, hogy a szülők erre odafigyeljenek. Én személy szerint amíg nem létszükség a gyereknek a telefon, addig nem is vennék neki.

Te inkább lázadó vagy visszafogott tinédzser voltál?

Természetesen lázadó. Mindig nekem volt igazam, mindig hamar elfogyott a türelmem, és mindig feleseltem a szüleimmel. Ma már ezeknek nyoma sincs. Ez a szakma megtanított arra, hogy a tolerancia aranyat ér. És sok esetben a barátaimat is ennek köszönhetem.

Interjú - Muri Enikő
Te lázadó vagy visszafogott tinédszernek mondod magad?

 

Borítókép: YouTube

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share