Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Iskolai bántalmazás – Keaton Jones

Iskolai bántalmazás – Keaton Jones

Néhány napja jelent meg egy videó, melyben egy iskolás srác arról beszél, hogyan bántalmazzák az iskolában. Milliók látták és világsztárok álltak ki mellette!

 

Keaton Jones egy fiatal diák, akit a társai a kinézete miatt csúfolnak. Az édesanyja feltöltött egy videót, amin a fiú beszámol az őket ért negatív dolgokról. A fiút az iskolában folyamatosan kipécézik és csúfolják, valamikor pedig fizikailag is bántalmazzák. Az eset nagy port kavart, ugyanis pár nap alatt több millió emberhez jutott el.

 

Olyan sztárok is kiálltak mellette, mint Justin Bieber, Katy Perry vagy Snoop Doog. Nagy nyilvánosság elé került, akik szót is emeltek az iskolai bántalmazások ellen. Amerikában különösképpen nagy a diákok közötti agresszió, ami már kezd veszélyessé válni. Pontos számok nincsenek, mert az esetek nagy része sosem derül ki, valamint az áldozatok sem szeretnek beszélni erről.

Bullied Kid

A jelenség itthon is létezik. Nem is olyan régen kampányok sorozata indul, hogy valamelyest visszaszorítsák a diákok közötti erőszakot. Az angolul bullyingnek nevezett jelenség nem egy diák életét keseríti meg. A világon pedig egészen drasztikus pontokig mehet. Bántalmazás miatt öngyilkos esetek is történtek már.

Egy 13 éves lány, Anna így mesél a mindennapjairól:

Az iskola egy rémálom nekem. Minden nap görcsöl a hasam, ha be kell mennem. Sajnos egy olyan helyzetbe kerültem, amiből nem tudok kijönni. Ott támadnak az osztálytársaim, ahol csak tudnak. Tudom, hogy elég csendes vagyok és magamnak való, de miért kell ezért bántani? A tesiöltözőben ellopják a ruháimat, vagy bezárnak a szekrénybe csak úgy viccből és egész nap csak a sértéseiket hallgatom. Tudom, hogy sokan vannak, akik hasonló helyzetben vannak, mint én, és remélem, hogy a világ rájön, hogy ezt meg kell állítani, hiszen több millió gyerek van, akit hasonló módon bántalmaznak és nem tudnak tenni ellene, mert senkit nem érdekel!

 

Anna csak egy diák a sok közül, akiknek mindennapos terrorban telik az élete és az iskola egyenlő a borzalommal. Csak azért mert csendes és visszahúzódó valaki, még nem kell belőle fekete bárányt csinálni, érdemes megismerni, mielőtt véleményt alkot róla az ember.

Iskolai bántalmazás - Keaton Jones
Téged bántalmaztak már a suliban?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share