Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Iskolai úszó VB előzi meg a nyári felnőtt VB-t

Iskolai úszó VB előzi meg a nyári felnőtt VB-t

17 különböző ország közel 300 fiatalja érkezik Magyarországra április végén, hogy a küzdeni tudás mellett tapasztalatokkal gazdagodjanak és megismerjék egymást, hiszen 2017-ben Magyarország a vizes sportok fővárosa.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón és megnyitón egy ismerős arcot pillantottunk meg, aki nem más volt, mint Cseh Laci, olimpiai ezüstérmes, többszörös világ-, Európa- és magyar bajnok úszó. Őt kérték fel, hogy legyen az esemény arca, aki természetesen szívesen vállalta a feladatot. Dr. Szabó Tünde, államtitkár asszonnyal együtt dedikálta a MÚSZ (Magyar Úszó Szövetség) ajándéktárgyait, amelyeket a világesemény alkalmából egy hazai általános iskola fog megkapni a VB-re érkező iskolai csapatoktól összegyűjtött csomagokkal együtt.

„A kormány számára kiemelt fontosságú az utánpótlás-nevelés támogatása, ezért törekszünk arra, hogy ehhez megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani. Célunk, hogy 2020-ra minden sportágban olyan feltételeket alakítsunk ki, hogy hazánk világesemények házigazdája lehessen” – fogalmazott Dr. Szabó Tünde. Az EMMI sportért felelős államtitkára.

Balogh Gábor, a rendezvény egyik házigazdája elmondta, hogy a világbajnokságon 6 fős iskolai és válogatott csapatok versenyeznek majd egymással az összesített csapatkupáért, és 36 egyéni és 8 váltószámban hirdetnek iskolai világbajnokot.

A nemzetközi utánpótlás, egyben iskolai sportesemények kiemelten fontosak annak érdekében, hogy a jövő ígéretei nemzetközi környezetben szerezzenek versenytapasztalatokat.

 

Iskolai úszó VB előzi meg a nyári felnőtt VB-t
Te figyelemmel kíséred az eseményeket majd?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share