Ismerj fel: bemutatja első lemezét Szatmári Juli

Rovat

Megosztás

Tizenegy saját szerzeménnyel elkészült Szatmári Juli bemutatkozó nagylemeze, az Ismerj fel. A gitáros énekesnő egyéni hangvételű, fülbemászó dalainak stílusa azonnal felismerhető, a szövegekkel pedig könnyű azonosulni. Az Ismerj fel lemezbemutató koncertje március 24-én, csütörtökön lesz a budapesti Muzikum Klubban.

A szombathelyi Szatmári Juli 12 évesen kezdett gitározni, egy évvel később már saját dalokat is írt, és hamarosan fellépései is voltak. A fiatal énekesnő életében 2013-ban jött az áttörés, amikor zenekarával megnyerte az Átjáró, a Peron Music és a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató versenyeket, és komoly lehetőségeket kapott. Előzenekarként bemutatkozhattak a Kiscsillag, a Honeybeast és Szabó Balázs Bandája társaságában, önálló klubkoncerteket is adtak, valamint több fesztiválon, például a Művészetek Völgyében és a VOLT-on is felléptek. Mivel a Szimpla Lemming Program nyerteseként Szatmári Juli három szerzeményét profi stúdiókörülmények között rögzíthettek, a rádiók is elkezdték játszani a dalait. A Hadd legyek című szerzemény például a Petőfi Rádió hallgatóinak egyik kedvence lett, így 2014 végén felkerült a Top 100-as listára és Juli meghívást kapott az Akusztik című műsorba is.

Szatmari Juli2_foto Kovacs Barbara

Ilyen előzmények után a gitáros énekesnő és zenekara bekerült a Cseh Tamás Programba, és 2016-ban megjelent Szatmári Juli első nagylemeze a Music Fashion Kiadó gondozásában. Az Ismerj fel című albumon tizenegy magyar és angol nyelvű dal kapott helyet, amelyek Szatmári Juli szerzeményei az elmúlt tíz évből. A fülbemászó, kellemes popdalokhoz elgondolkodtató, választékos, okos és érzelmes szövegeket kap a hallgató, amelyeket szintén az énekesnő írt. A dalokat hétköznapi helyzetek, egy pillantás, egy hangulat inspirálja, vagyis bármiből lehet dalszöveg és bárki magára ismerhet bennük. A témákat Szatmári Juli egyedül dolgozza ki, de a dalok hangszerelésében segítségére vannak a zenésztársai, Rozsnyói Judit hegedűs, Günsberger Ákos gitáros, Borbély Mátyás basszusgitáros és Laskay Péter dobos.

Szatmári Juli bemutatkozó nagylemezének címadó dalához már elkészült egy jó hangulatú, minimál költségvetésű videóklip. Az Ismerj fel cím arra utal, hogy élethelyzetenként és kapcsolatonként mindenki más-más arcát mutatja. A kérdés az, hogy mennyire változunk meg azért, hogy elnyerjük mások szimpátiáját, és vajon mi marad, ha levesszük az álarcot és lemossuk a festéket.

https://www.youtube.com/watch?v=CpMVG0V_7GE&feature=youtu.be

 

Szatmári Juli első albuma, az Ismerj fel digitális formában már elérhető az ismert oldalakon, fizikai formátumban pedig a lemezbemutató koncert napján jelenik meg. A közönség tagjai március 24-én, csütörtökön 21 órától a budapesti Muzikum Klubban vehetik kézbe elsőként a cd-t. Az est vendége a Zombori. 

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta