Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Itt az érettségi! Így készülj fel lelkileg!

Itt az érettségi! Így készülj fel lelkileg!

Holnap elkezdődnek az érettségi vizsgák. Mivel az előtte lévő időszakban még kérdéses volt, hogy lesz-e idén egyáltalán érettségi, a hirtelen jött döntés megijeszthetett. Ne ess kétségbe, segítünk, hogy fel tudj rá készülni lelkileg!

Fontos tudnod, hogy maga a világ és a történések zavarosak most mindenki körül, tehát teljesen normális, ha most ez a helyzet lelkileg téged is megvisel. Ebben a bizonytalan időszakban megjelenhetnek rossz érzések, szorongások, ezek miatt ne ítéld el magad.

Fogadd el a helyzetet!

Amit tehetsz, az az, hogy elfogadod, hogy ez most a helyzet. A hátralévő idő alatt felesleges már ezen görcsölnöd, biztos előtte is keményen készültél rá, aminek meglesz az eredménye. Ha pedig a járvány előtti időszakában sem vetted komolyan a készülést, nem ez a pár hét vetett vissza (légy őszinte magaddal).

Megcsinálod! Képes vagy rá!

Bízz magadban! Lehet könnyű ezt mondani, de véghezvinni se ördöngösség. Egyszerűen higgy magadban, és abban, hogy a kezedben van a lehetőség, hogy valóra váltsd a terveidet. Akárhogy is alakuljon az érettségi, vagy ez az időszak, mindig lesz lehetőséged megmutatni a tehetséged, és hidd el, hogy megtalálod a helyed a világban.

Üzemanyag az agynak

Aludj egy kiadósat, nem az utolsó hajnali órák fognak jobb jegyet és összpontosított koncentrációt szerezni neked, hanem az, ha kipihenten jelensz meg az érettségin! Hiszen tudod, az agyad a napközbeni dolgokat alvás közben raktározza el, hagyj neki időt erre.

Biztosíték a léleknek

Fontos, hogy tudd, sem jobb, sem rosszabb ember nem leszel az érettségi eredményed függvényében! Tekints úgy a vizsgákra, mint egy sima szintfelmérőre, ami a hasznodat szolgálja, attól függően, hogyan sikerül, lesz lehetőség hasznosítani, vagy éppen újra próbálni.

 

GIFek forrása: giphy.com

Dóri

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share